Italienska Citronbiffar
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk rivet citronskal
salt och peppar
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk torkad basilika
250 g körsbärstomater
pasta
- Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form (tex en som du kan servera hela rätten i). Ringla olivolja över och baka på 150 grader i ca 45 minuter (om du har tid så baka på lägre temperatur och längre tid).
- Blanda färsen med ägg, rivet citronskal, salt och peppar. Forma biffar och stek i smör på båda sidor så att de får fin färg. Lägg åt sidan.
- Häll vatten i panna och koka ur steksmakerna. Tillsätt grädde, basilika, salt och peppar. Koka upp. Lägg i biffarna och låt dem koka i såsen ett par minuter. Vänd runt dem i såsen. Lägg till sist i de ugnsbakade tomaterna.
- Koka valfri pasta. Färsk eller torkad. Jag använde spagetti. Lägg pastan i ugnsformen utan att diska ur den efter tomaterna så att den blandas med oljan. Häll över sås och lägg biffarna ovanpå. Dekorera med färsk basilika.
11 kommentarer:
det är säkert gott ser gott ut har Oliver börjat att smaka vanlig mat??? han ser så frisk ut skönt
Det receptet såg jag oxå och fick lust att prova! Ser otroligt gott ut.
Så härliga sommarsmaker, basilika och citron är vi närmast missbrukare av här hemma så för oss låter det som ljuv musik i öronen:)
Ojojoj så gott det ser ut! Bokmärkt!
Så fräscht med citron i! Snyggt upplagt och fotat också.
Jag har någon gång blivit bjuden på köttbullar smaksatta med citron i tomatsås. Mycket goda smaker ihop. Jag suger åt mig alla tips på varianter med köttfärs.
SV: Åh, har du inte testat den beasåsen? Your up for a real treat then! :)
Det ser jättegott ut! :)
Allt med citron = lycka!
Det här ser så gott ut att jag, trots mätt mage, vill laga det på momangen. Jag brukar göra en pasta (som är himmelsk) med en tomatsås som fått puttra länge, innan man slänger i små köttbullar som får kokas i såsen och så river man i citronskal och blandar alltsammans med spaghetti. OH LORD vad gott det är! Och den här rätten ska in på nästa veckas matsedel, var så säker! Kram på dig och trevlig helg :)
Det här måste jag bokmärka i huvudet och testa vid tillfälle!
Skicka en kommentar