Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 20 maj 2012

Sommaren kom till stan

Så kom sommaren tillslut. Denna långhelgen började med kyla, regn och blåst och slutade med sol och högsommarvärme. Som det kan vända!

I dag bjuder jag er på en bildkavalkad från delar av helgen. Har varit mycket god mat och trevligt sällskap. I går var vi hos syrran och blev bjudna på rabarberpaj och grillat kött från röken, svågerns stora kärlek! Denna gången låg det lamm och kyckling i.

Herr Weber

Syrran trancherar kyckling
Till fantastiskt gott lamm och kyckling åt vi en sallad, myntayoghurt, tomatsås och ett fantastiskt gott bröd. Vi åt tills vi sprack! (nästan) Såå gott!! Svågern experimenterade med att slänga in en falukorv i röken då det fortfarande var bra värme i den när lamm och kyckling var klart. Korven smakade vi lite av och tja, det var väl ingen större gastronomisk upplevelse. Mer än just falukorv. Fick inte så mycket rökt smak helt enkelt.


Nyrökt falukorv
Med oss hem fick vi en chiliplanta noga utvald från Chilifönstret. Det blev en "Korean Hot". Ska bli spännande att se vad det kan bli av den.


Många små fina vita blommor

I dag kom då sommaren på allvar. Närmre 25 grader varmt. Det är då man verkligen saknar en trädgård (ska inte tjata om det...). Johans föräldrar kom på besök och klämde på Oliver och jag fick fina födelsedagspresenter. De fick paj x 2. Först en Kycklingpaj (samma som jag gjorde till Olivers dop) och sen en Rabarberpaj (får ett alldeles eget inlägg). Mellan pajerna tog vi en promenad och kände på värmen. Blev ytterligare en promenad för oss senare. Svårt att hålla sig inomhus.

Farmor och Farfar busar med Oliver

Kycklingpaj och törstsläckande fläderdryck
Nu hoppas vi att sommaren fortsätter hela veckan så vi kan umgås med mammor och barn på picknickfilt. Utelunch och utefika vill vi ha!!

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ja, äntligen kom värmen och solen tillbaks idag, ljuvligt värre har det varit!

Och visst saknar man trädgård och visst får man tjata:)

Lisa - Sockerrus sa...

Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa

Anonym sa...

alltid lika roligt att läsa o se på fina bilder. tack . säkert god mat som vanligt. oj oj då vad Johan är lik sin pappa. Kram Gittan