Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 6 maj 2012

Persisk köttfärspasta - ett tappert försök

Vi har haft en ganska lugn och skön helg. Johan laddar inför Göteborgsvarvet nästa helg och jag laddar mest hela tiden när Johan är hemma. Skönt med lite avlastning. Inte för att vi har ett speciellt jobbigt barn men skönt att slippa ha full fokus hela tiden, inte byta alla blöjor och inte mata alla mål.

I dag tog vi en lååång promenad i Delsjöområdet. Soligt men ganska kyligt. Folk klär sig verkligen olika. Allt från linne till tjock vinterjacka, mössa och vantar. Vår kallas det, svårt att klä sig, en dag sommar, nästa vinter. Jag har både vantar och solglasögon i vagnen, så är man redo. Stannade för en fika i Kaffestugan Lyckan som ligger vid Delsjöns badplats. Har gått förbi några gånger men aldrig fikat där. Absolut inte sista gången. Mysigt ställe med gott om platser i trädgården med barnstolar och plats för barnvagn. Bra priser!

I går kväll var vi hemma. Hade hyrt Simon och Ekarna som var väldigt bra. Hade köpt ett paket nötfärs och fastnade för ett recept hos Pickipicki på en persisk köttfärspasta som lät gott och spännande med både pasta och potatis i. Egentligen tror jag inte det var speciellt komplicerat och jag läste receptet flera gånger men ändå tyckte jag att köttfärsen blev lite torr. Eller är det svenskt att vilja ha den mer som en köttfärssås? Sen var det potatisen. Skivorna skulle ligga på botten i kastrullen och gotta till sig med pastan blandat med köttfärsen ovanpå. Ja, jag kände redan från början att mina potatisar inte skulle bli lika fina som Tinas. De flesta satte sig till och med fast i botten. Rätten kändes inte speciellt lördagsfestlig men det gjorde inget. Härliga smaker i alla fall! Här hittar ni receptet och Pickis snygga originalbild.


Lite parmesanost piffade till rätten

3 kommentarer:

tina sa...

Men nä, vad tråkigt att det inte blev som jag/du tänkt. Vi satt ju här hemma och sa mmm, ååå. Förlåt för lördagskvällsbesvikelsen med andra ord! Hur kompenserar jag det? GLASS I STORA LASS?

tina sa...

Men nä, vad tråkigt att det inte blev som jag/du tänkt. Vi satt ju här hemma och sa mmm, ååå. Förlåt för lördagskvällsbesvikelsen med andra ord! Hur kompenserar jag det? GLASS I STORA LASS?

Charlotta sa...

Sofies kaka! Du som precis varit gravid - kan du tipsa om några alkoholfria viner som vi kan ha som alternativ på bröllopsbonanzan?