Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 15 maj 2012

Chilifönstret

Min svåger har fått storhetsvansinne!!! Närmre 100 chiliplantor står i deras stora fönster där solen står på hela eftermiddagen och ger perfekt klimat för chiliplantor tydligen. De har till och med gjort extra mittenhyllor så nu är i stort sett hela fönsterna täckta med plantor i olika färger, former och styrkor. Jamaican Bell, Tropical Heat, Poblano, Anaheim, Dorset naga (ovanlig och svår att odla men svågern har lyckats) och  Habanero är bara några av de sorter som finns. Är det någon som är intresserad så är de till salu. Bara att höra av sig till min syster:).

Bjuder er på en bildkavalkad från systerns vardagsrum.8 kommentarer:

Remsan sa...

Herre Gud vilken odling! En sån dröm för en chiliälskare. Jag kan säga att mina chiliplantor ligger i lä. De är mer som skott än plantor.

tina sa...

Oj! Jag har fyra små chiliplantor att hålla liv i, det räcker fint det. ;-)

Kim sa...

Jäklar vilken djungel! Vad kul att det frodas så.

Moma sa...

Herre gud, om jag vore som han så kulle jag passa mig så att han inte får flytta ut tillsammans med sina chilisar när syrran din vill har rum för annat, 1oo chili tar en VÄLDIGT stor plats och mycket tid när de växer och ska ha nya lyor! :-)

Anonym sa...

är dom sådda i år????? men det måste ta lång tid att sköta Kram

Amy's piece of cake sa...

Härligt med så många plantor! Vill också ha :)

Mårtenssons kök sa...

Jisses, det är ju helt otroligt som det grönskar! Så många olika sorter också, vad ska det bli av all chili som kommer?

Siz sa...

Som fru kan jag ju tillägga att jag älskar grönskan i fönstret! Och är grymt imponerad av min mans nya passion. Det planteras ständigt om och numera huserar ett dussin plantor ute i härliga hinkar.

Vanligtvis brukar fönstret vara fyllt av tomatplantor, men i är blir det chili, paprika ...och så sex tomatplantor då. ÄLSKAR att se när det växer.