Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 24 maj 2012

Dagar som dessa...

....sparar vi i en liten box och plockar fram i vinter när vi står och huttrar på en busshållplats med alldeles för lite kläder på sig. Det är varma dagar men det är underbara dagar. Solsvedda axlar och blåsor på fötterna. Men det gör inget. För vi njuter hela tiden.

I går var en sådan dag som man får få av varje år. Eller kanske få av i livet. Hanna hade fixat picknick och vi rullade vagnarna mot Marholmen i Askim. Vi hittade en skuggig plats under en tall där vi la ut picknickfilten. Småkillarna sov, lekte och fick doppa tårna i det svalkande havsvattnet. Vi åt lunch, fikade, pratade och lekte med barnen.

Hanna hade gjort en smarrig vildrissallad med bland annat blomkål, avokado, sockerärtor blandat i en limedressing. Till det hade vi senapspanerad (tänk julskinspanering) lax. Somrigt, smarrigt och fräscht!

Vildrissallad med lax

Barnen lekte fint i skuggan
Till dessert/fika hade Hanna gjort en stor fruktsallad med massor av jordgubbar. Av äggvitorna som blev över efter senapspaneringen till laxen hade hon gjort maränger som hon smaksatt med apelsinskal. Som grädden på moset serverades detta med en vit chokladkräm (Halleluja!!). Det bästa av allt är att den är väldigt lätt att göra: Smält 150 g vit choklad och blanda med en liten burk crème fraiche (fet-varianten). Förvara i kyl. Blev ungefär som en vit chokladmousse. Gott!!

Dessert

Lek på filten
På vägen hem tog vi vägen förbi Reningsborg. En stor second hand butik som har öppet två gånger i veckan. Mycket folk, många plusgrader och mycket saker. Skulle nog kunna fynda mycket med inte helt enkelt att ta sig fram med en barnvagn. För hundra kronor fick jag två olika leksaker, ett par hängselbyxor till Oliver, två bakformar och en karott med lock (heter det så) från Rörstrand. Lite naggad i kanten med fin tyckte jag. Hade jag haft mer förvaringsmöjligheter hade jag kunna köpa massor!

Fynd!
Dagen avslutades på Clarion Post Hotells uteservering där Rosévinet flödade. Satt i stekande solnedgång i linne hela kvällen och behövde aldrig plocka fram koftan som jag plockat med mig. Underbar sommarkväll och härlig avslutning på dagen! Sådana här dagar vill vi ha fler av, tack!

4 kommentarer:

Matarkivet sa...

Sådana dagar minns man verkligen! Kvalitet för hela slanten.

Den vita chokladkrämen MÅSTE jag testa. Muuuums!

Remsan sa...

Ja, vi tar och gömmer undan lite av den här underbara känslan till ruggiga vinterdagar. Så skönt det kommer bli att plocka fram den då.
Det var ingen dålig picknick! När ska Hanna börja matblogga?!
Karotten var ju superfin!

Mårtenssons kök sa...

Burka dessa dagarna ska vi absolut! Visst är det härligt att bara slappa på en filt och ha med gott att äta.
Verkligen fina fynd du gjorde, bara 100 kronor låter helt otroligt!

tina sa...

Men gullisen, vad fort dom växer! Säger hon som bara sett magen! ;-)