Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 2 maj 2012

Råda Gelati

Med risk för att bli tjatig: Vilket underbart väder!!! Eftermiddagen har jag spenderat på en filt vid Härlanda tjärn med fyra andra mammor och deras gossar. Lite medhavd sallad och kaffe på termos. Vi har det liiite för bra ibland vi föräldralediga!

Gårdagens utflyktsmål var ju Råda Säteri. Läste om deras glass - Råda Gelati för ett tag sedan i GP och kände att det var värt att titta närmre på.

Vi började med att ta en promenad i skogen. Den första snutten stig var nog mer lämpad för hästar än för barnvagnar. Men vi kämpade genom lerpölar och över trädrötter innan vi kom ut på fina nylagda stigar. Hav av vitsippor och grönskande träd. Så underbar natur!

Häststigen genom vitsippshavet

Underbar natur
När vi kom tillbaka till kaffestugan blev det härlig italiensk glass som kocken hade gjort på morgonen. Snacka om färsk! Råvarorna kommer från Hjordnära mejeri. Närproducerat och ekologiskt. Åtta smaker erbjöds. Lagom antal tycker jag. Ändå svårt att välja. Vanilj (bourbon), choklad, hallon, hasselnöt, clementin, kiwi/banan, ananas och kanel. De hade inte så mycket annat att servera denna dag än glass, kaffe och våfflor så vi frågade snällt om vi kunde få våfflor och glass (våfflorna serverades annars med grädde och sylt). Och det fick vi! Jag valde smakerna hallon och choklad och hamnade i glasshimmelriket en liten stund. Krämig och god glass och även våfflan fick högt betyg!

Krämig och nygjord glass
Våffla i solen med hallon- och chokladglass
Sen körde vi med bilen en sväng runt Rådasjön och Stensjön och tittade på alla hus som vi skulle kunna tänka oss att bo i.

5 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Så mysigt det låter och vem kan säga nej till våfflor och glass liksom. ;)

Charlotta sa...

Det finns verkligen grymt fina hus runt Rådasjön, helt klart ett ställe som både jag och Calle kan tänka oss att bo i när vi är vuxna :=) Om det nu någonsin händer...

Anonym sa...

du det är mumsfillibaba bara 10 gr i åhus i dag

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

Så gott det såg ut med glasskulor på våfflan! Låter som ett otroligt mysigt område :D
sv: Ja 12 kilo är ju inte så mycket att gå upp totalt, jag har gått upp 11 kilo nu haha. Man undrar verkligen hur de får plats i den lilla magen! :)

Matarkivet sa...

Så gott med våffla och glass!