Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 24 maj 2012

Caesarsallad

Sommar, sol och varma kvällar. Man är inte jättesugen på att stå i köket och göra långkok och inte heller äta något varmt. Så i kväll blev det en alternativ caesarsallad. Romansallad, körsbärstomater, gurka, rädisor, grön sparris, kycklingfilé, krispigt bacon, brödkrutonger, parmesanost och caesardressing. Dressingen köpte jag färdig (Hellmans). Helt ok!


Visste ni att den traditionella caesarsalladen (roman, kyckling, krutonger, parmesan och dressing) skapades i Tijuana, Mexico, redan på 1920-talet?! Man tror att det var den amerikansk-italienska krögaren Caesar Cardini som under en hektisk dag, på USA´s nationaldag den 4:e Juli, skapade denna rätt av vad som fanns kvar i köket efter en dag med mycket gäster. Tycker att han lyckades ganska bra. Det finns väl knappt en sommarkrog som inte har denna rätt på menyn. Krämigt med mycket dressing ska det vara enligt mig. 


6 kommentarer:

vanilla sky sa...

Riktigt fräsht med cesarsallad i värmen. Det åt jag igår!

HemkäraHanna sa...

Nu kommer du få massor av besökare till din blogg. Jag hade samma titel härförleden och jag tror det är det näst mest sökta ordet av dem som hamnar hos mig.

Oavsett det, så är Ceasarsallad riktigt gott!

Sanna sa...

Det är så gott med ceasar! Extra härligt nu om varmare sommarkvällar.

Mårtenssons kök sa...

Visst ska det vara riktigt krämig dressing, med massa smak av parmesanost och sardeller, mums!

Remsan sa...

Håller med dig, caesarsallad passar perfekt i värmen. Din ser mycket god ut! Ibland får man in en så bedrövlig sallad trots att det är så få ingredienser kan det skilja mycket.
Roligt att veta historian bakom. Snacka om känd skåpsrensning.

Kim sa...

Jag har i princip levt på olika varianter av sallad den senaste veckan. Det är precis vad jag är sugen på. Ceasarsallad är ju grymt gott, gärna extra bacon i min.