Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 31 maj 2012

Italienska citronbiffar

Detta receptet hittade jag hos Mor Mia i måndags och testade det redan i tisdags. Otroligt gott och lättlagad vardagsrätt. Gjorde några små justeringar. Glömde köpa soltorkade tomater så jag ugnsrostade körsbärstomater. Saftigt och gott!



Italienska Citronbiffar
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk rivet citronskal
salt och peppar
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk torkad basilika
250 g körsbärstomater
pasta
  • Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form (tex en som du kan servera hela rätten i). Ringla olivolja över och baka på 150 grader i ca 45 minuter (om du har tid så baka på lägre temperatur och längre tid).
  • Blanda färsen med ägg, rivet citronskal, salt och peppar. Forma biffar och stek i smör på båda sidor så att de får fin färg. Lägg åt sidan.
  • Häll vatten i panna och koka ur steksmakerna. Tillsätt grädde, basilika, salt och peppar. Koka upp. Lägg i biffarna och låt dem koka i såsen ett par minuter. Vänd runt dem i såsen. Lägg till sist i de ugnsbakade tomaterna.
  • Koka valfri pasta. Färsk eller torkad. Jag använde spagetti. Lägg pastan i ugnsformen utan att diska ur den efter tomaterna så att den blandas med oljan. Häll över sås och lägg biffarna ovanpå. Dekorera med färsk basilika.


11 kommentarer:

Anonym sa...

det är säkert gott ser gott ut har Oliver börjat att smaka vanlig mat??? han ser så frisk ut skönt

vanilla sky sa...

Det receptet såg jag oxå och fick lust att prova! Ser otroligt gott ut.

Mårtenssons kök sa...

Så härliga sommarsmaker, basilika och citron är vi närmast missbrukare av här hemma så för oss låter det som ljuv musik i öronen:)

Matarkivet sa...

Ojojoj så gott det ser ut! Bokmärkt!

Linda-matstugan sa...

Så fräscht med citron i! Snyggt upplagt och fotat också.

Remsan sa...

Jag har någon gång blivit bjuden på köttbullar smaksatta med citron i tomatsås. Mycket goda smaker ihop. Jag suger åt mig alla tips på varianter med köttfärs.

Spanienfrugan sa...

SV: Åh, har du inte testat den beasåsen? Your up for a real treat then! :)

Jennys Matblogg sa...

Det ser jättegott ut! :)

Charlotta sa...

Allt med citron = lycka!

Rebecka sa...

Det här ser så gott ut att jag, trots mätt mage, vill laga det på momangen. Jag brukar göra en pasta (som är himmelsk) med en tomatsås som fått puttra länge, innan man slänger i små köttbullar som får kokas i såsen och så river man i citronskal och blandar alltsammans med spaghetti. OH LORD vad gott det är! Och den här rätten ska in på nästa veckas matsedel, var så säker! Kram på dig och trevlig helg :)

tina sa...

Det här måste jag bokmärka i huvudet och testa vid tillfälle!