Fläskschnitzel på Ungerskt vis
fläskytterfilé i skivor
vetemjöl
paprikapulver
salt och peppar
ströbröd
ägg
smör
- Banka ut köttet.
- Blanda mjölet med paprikapulver på en tallrik och ströbröd med salt och peppar på en annan.
- Vispa upp ett ägg i en skål.
- Vänd köttet först i mjölblandningen, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek på medelvärme i mycket smör ca en minut på varje sida. Se till att det finns smör under hela tiden annars blir det torrt.
röd paprika
salt o peppar
paprikapulver
- Skala och tärna potatisen. Skölj den i kallt vatten för att bli av med stärkelse.
- Kärna ur och tärna paprikan.
- Stek potatisen i smör och olja på medelvärme tills den är nästan mjuk. Tillsätt paprika och kryddor. Låt fräsa med tills potatisen känns klar.
Kryddsmör: Blanda mjukt smör med salt, peppar, paprikapulver och lite cayennepeppar.
Skysås: koka ur stekpannan med lite vatten efter att ha stekt schnitzlarna. Sila till en kastrull och blanda med tomatpuré och kalvfond. Smakade av med salt och peppar och red med maizena utspätt i vatten.
Inte så nyttigt men väldigt gott! |
9 kommentarer:
Ja, schnitzel kanske man skulle ta och göra...
kavel och plastfolie funkar också bra när man ska banka ut annars!
haha, jag älskar att så fort det är paprika i nåt så är det ungerskt. precis som när man ska göra nåt grekiskt så slänger man bara i lite fetaost. grekisk ärtsoppa, men fetaost. ungersk ärtsoppa, med paprika. rysk ärtsoppa, med vodka ;)
Har ett recept på basilika och linssoppa på bloggen.
Ha en skön helg
gott.man ksn banka ut med en inte för stor kastrull. Går bra. Trevlig helg
Ser gott ut! Man kan frysa in basilikabladen. Ja inte allt förstås men det man inte hinner göra något med.
Åh, så gott! Jag älskar schnitzel. Detta låter mycket gott.
Åh, det här såg gott ut! Precis allt såg mumsigt ut, blev hungrig fast det är mitt i natten.
Ser jättegott ut!! Och klart att mortel-stöten funkar bra. Ibland tar jag kaveln till hjälp när jag ska banka kött. :)
Oj, ser ju helt makalöst gott ut :)
Skicka en kommentar