Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 11 februari 2012

Canneloni med getost

Till fredagsmys gjorde jag ett recept från Arlas senaste receptfolder. Tog lite mer kvarg och la till lite grillad inlagd paprika. Är ju lite emot halvfabrikat och färdiga såser men vad snabbt det går att laga till. Och blev väldigt gott. Man sätter liksom inte sin egen prägel på det utan blir lite överraskad. Lite som att gå på restaurang fast laga maten själv. Eller nåt. Helt vegetariskt och jättegott!

Canneloni med getost
1 pkt färska lasagneplattor (8-10 plattor)
250 g kvarg 10%
50 g ruccola
1 dl valnötter
1 grillad inlagd paprika
150 g getost
1 frp Kelda Pastasås Tomat & Creme fraiche
riven ost
  • Skär kanterna av getosten och mosa den med en gaffel. Blanda med kvarg, grovt hackad ruccola, grovt hackade valnötter och hackad paprika. 
  • Fördela smeten på lasagneplattorna. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en ugnsfast form. 
  • Häll pastasåsen ovanpå rullarna och strö över osten.
  • Grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
  • Servera med sallad, tex ruccola och körsbärstomater.
Gräddat och klart för servering
Har varit en lugn och skön lördag. Sovmorgon, långfrukost och lite skidor på TV. Tog en promenad. Men oj, vad kallt det var!! Trots endast ett par minusgrader så var det bitande vind.

I kväll ska vi till Johans bror för att äta god mat och titta på Melodifestivalen. Johans bror fick en kokbok av Johan i julklapp, Fredagkväll med mat och vin, som han verkligen har anammat och lagat mycket mat från och även köpt de rekommenderade vinerna till. Fast på lördagarna när det finns mer tid. Har ryktats om att det blir lamm ikväll. Jag har bakat en kaka. En kaka som jag länge tänkt göra. Rapport kommer!

Kvällens melodifestival tror jag inte mycket på. Känns som ett svagt startfält. Men självklart kommer jag att sitta klistrad ändå.

8 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Så gott det ser ut! Canneloni var längesedan jag åt nu...

Katarina sa...

Så gott och det går snabbt att göra dessutom, alltid positivt :) Ha det bra!

Tant Gul sa...

Canneloni är en favorit här hemma. Väntar med spänning på kakan..:-)

Nina sa...

Å, å, ÅÅÅÅ, vad gott det här verkar! Pasta och getost, mums!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oj vilken smarrig grej:)

Pernilla sa...

ååååh, vad gott! getost är ju aldrig äckligt och det ser hur gott som helst ut med den där såsen och allt... mmm. nu blev jag hungrig igen. fast jag åt för en kvart sen typ. kul!

nu vill vi se kaka!

felicia sa...

Lät ljuvligt..

Linda-matstugan sa...

Det här såg grymt gott ut du! Älskar allt det du har i dessa: getost, valnötter, ruccola. Ps. såg du mitt svar på chokladfondant? Receptet är till 2 enligt Filip Fastén, till 4 enligt mig.