Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 21 februari 2012

Semla eller pannkakor?

I dag har det väl inte undgått någon att det är Fettisdagen. Alltså - man MÅSTE äta minst en semla/fastlagsbulle. MEN! Det är även Internationella Pannkaksdagen.Titt som tätt tittar jag in på temadagar.se för att se om det finns något kul att fira. Insåg att jag missat både löpningens dag och nutelladagen i början av februari.


Hittade lite info om pannkaksdagen på temadagar.se Intressant!

"Pannkaksdagen kommer från början ifrån England, där man istället för semlor äter just pannkakor. Av denna anledning har de infört Internationella pannkaksdagen på samma dag som fettisdagen infaller.
I England arrangeras under dagen många olika pannkakslopp dagen till ära. Det går ut på att man med en stekpanna i handen innehållande en pannkaka skall springa ett lopp där man som deltagare under loppets gång skall vända pannkakan i luften vid minst tre tillfällen".

Min semla kommer jag att äta med mina föräldrar i skånerlandet som får besök av mig och Oliver några dagar. Pannkakorna spar jag till en annan dag! Nästa dag jag kommer att fira är Grapefruktens dag som är på lördag.

6 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Semla idag!! Pannkaka blir det ändå rätt ofta :)

Matarkivet sa...

Att det är Pancake Day här vet jag, men jag har då aldrig sett något lopp eller ens hört folk nämna dagen särskilt mycket. Är nog mest på landet det firas. :)

Spanienfrugan sa...

Haha, ja det verkar finnas en dag för allt numera. Här kör vi på semlor i alla fall :) Äter pannkakor rätt ofta ändå

Fridas kök sa...

Ser inte ens pannkakan som något alternativ. :-) Semlan är given idag.

Kim sa...

Gör semlor idag, även om jag inte är så förtjust själv. Kanske man borde firat löpningens dag om man ska fira pannkakans dag OCH semlans? ;)

Mårtenssons kök sa...

Vi hade nog föredragit pannkakor framför fastlagsbullar båda två, men ändå blev det fastlagsbullar för oss:)
Men grapefruktens dag, den låter riktigt bra!