Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 5 februari 2012

Latmathelg

Inte mycket tid har spenderats i köket denna helgen. Känner mig riktigt lat. I fredags åt vi ju Tapas. Inga hemmagjorda tapas, nä, allt var färdigt att äta direkt. I går gjorde vi pizza. Köpte till och med färdig pizzadeg. Har ju upptäckt hur bra de är. Bara att rulla ut, kavla till och bre på tomatsåsen som följder med. På pizzan hade vi resterna från tapaskvällen: salami, ostar, körsbärstomater, lök och fyllda chili med ost. Efter gräddning la vi på serranoskinka och ruccolasallad. Så gott!

Fyllda chilifrukter med ost
Mycket gott!!
Efter gräddning
Och självklart tittade vi på melodifestivalen. Detta spektakel. Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Två tredjedelar av programledarna var väl helt ok. Soundtrack of our lives som mellanakt var kanon. Bidragen....tja, det var väl blandad kompott. Helt rätt bidrag som gick till final i alla fall.

Slapparsöndag idag. Varit en sväng på IKEA. Där var vi ju inte ensamma. Inte ens att tänka på att sätta sig i restaurangen. Vi köpte det som stod på lilla lappen och sen åkte vi hem. Ingen tid i köket i dag heller. Våfflor! Invigde mitt nya våffeljärn som jag fick av mina föräldrar i julklapp. Ett dubbelt. Superbra!

I morgon är det måndag och nya tag. Kommer att bli riktigt långkok med husmanskostkänsla i köket. Ska göra något som jag aldrig har gjort men som min mamma bjudit på otaliga gånger. Återkommer med resultat!

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Dom där pizzakitten är en skänk från ovan när det inte finns tillräckligt med tid för att göra egen deg till en botten.
Och våfflor, det måste ju upp på vår meny, fasen det har vi inte haft på så länge...

Spännande att se vad som ska kokas ihop, lycka till!

Anonym sa...

ja det tycker jag oxå. jag har ätit oxfärsbiffar med tillbehör. Varit hos min yngsta son. Jag visste inte att han kunde laga mat överraskning men det var jättegott. Kallt o snö i Åhus

Coquina sa...

Tycker också det var helt rätt som gick till final =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

MÅ Gott sa...

Det låter som en riktigt skön helg!

Vi hade så kallt så det blev till att kura inomhus hela helgen nästan.

Melodifestivalen ja, det var inget som föll mig på läppen direkt förutom Loreen som var helt okej!

Remsan sa...

Sådana helger behövs ibland. Det är skönt att gå hemma och skrota och ta en liten paus från kockandet. Det kan ju bli god mat i alla fall!

Amy's piece of cake sa...

Skönt med slapparhelg helt klart! :) Själv gjorde jag Remsans 4-timmars pizzadeg ojoj så gott det blev!

Kim sa...

Ibland måste man få slappa lite, matbloggare eller ej.
Ibland är det lätt värt att köpa en rulle deg.

Lotta i Två små kök sa...

Slapparhelg OCH IKEA-besök... Det låter motsägelsefullt :-) Fast det beror ju på hur man upplever besöken på det stora varuhuset förstås.

Skön och god matlagningshelg låter det som och bra halvfabrikat är icke att förakta.

Nyfiken på vad det ska bli för mamma-special à la husman!

Nina sa...

Haha, snacka om lyxiga rester! =)