Färsk pasta med lax- och räksås
1 pkt (ca250g färsk tagliatelle)
300 g lax utan skinn i bitar
200 g skalade räkor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
2 msk hummerfond (eller skaldjursfond)
0,5 krm cayennepeppar
1,5 msk majsstärkelse
Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 dl finhackad koriander (eller persilja)
2 finhackade vitlöksklyftor
- Blanda ihop gremolatan.
- Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
- Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. Rör ner räkorna.
- Servera med nykokt pasta. Strö över gremolatan.
10 kommentarer:
ser gott ut o tål man inte skaldjur kan man byta ut lite jag har lärt av dig så det gör jag ofta Kram gittan
Vilken härlig kärleksmiddag! En mycket fint sätt att visa sin kärlek är att bjuda den man älskar på god mat. Johan är lycklig han!
Fint ser det ut! Hoppas ni fick sitta och njuta av den med i lugn och ro;-)
Det låter ju attans gott, nästan som en krämigare variant av den man hittar hos oss:)
Och du, tack för att du kickade till oss lite så vi kom ur gamla hjulspår, sånt uppskattas!
Ibland vill man ju bara att det ska gå snabbt, så man har mer tid till att pussas eller sova eller vad man nu vill göra ;)
Vad fint! Och lyckliga Johan :=) Själv firade jag Alla Hjärtans Dag (kväll) på ett tåg hem från Stockholm. Sådär mysigt...
Åh så god denna pastan lät, älskar ju lax :D
Tack snälla för länken i inlägget nedan också!
Mmm, ser jätetgott ut!
Ser dundergod ut!!
Provade detta idag och hela familjen slukade det! Till och med ettåringarna... Tack!
Skicka en kommentar