Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 7 februari 2012

Mannagrynsgröt

När det inte finns rester kvar för mig att äta till lunch brukar det bli sallad av vad som finns i kylen; sallad, omelett eller yoghurt. För oftast när det är lunchdags för min del så är jag vrålhungrig (det är ju alltid jag som får vänta på "lilleturen").

Två gånger den senaste veckan har jag ätit mannagrynsgröt till lunch. Snabbt, enkelt och gott. Går ju att variera i smaksättning och tillbehör. Smaksatte gröten med malen kardemumma. Rivet äpple och kanel eller klassiskt med lingonsylt på. Och mjölk förstås.

Mannagrynsgröt med rivet äpple och kanel
Mannagrynsgröt med lingonsylt
Finn crisp
Sen jag fick barn har jag fått dille på Finn crisp. Goda som de är när man är jättehungrig eller med keso, ost eller skinka. En liten portion mannagrynsgröt blir man inte mätt på så fick komplettera med två finn crisp. En med keso, körsbärstomat och basilika och en med keso, banan, vallmofrön.

12 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Jag gillar också mannagrynsgröt och här är ett recept på vispgröt, som just innehåller mannagryn! http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/12/whipped-cranberry-porridge.html

Spanienfrugan sa...

Låter väldigt mycket som mina luncher här om dagarna detta! Låter som att jag kommer klara mig bra som mammaledig med ;)

Kim sa...

Frukostmat kan man äta när som helst på dygnet tycker jag!
Mannagrynsgröt har jag itne ätit sen jag var liten, men kommer ihåg att jag tyckte det var gott, kanske ska byta havregrynsgröten snart?

Jennys Matblogg sa...

Oj det var alldeles för länge sedan jag åt mannagrynsgröt.
Det måste jag koka snart. Så gott ! :)
Finn crips är jättegott, helst med keso, tycker jag

Trevlig kväll

Ann-Louise sa...

Jag älskar mannagrynsgröt! Det är min comfort food nr 1. Senast jag åt det var i söndags efter en långpromenad i Skatås. Det blev två portioner med russin, linfrön och vetekli i.

Nina sa...

Finn crisps alltså, jag säger bara det! Finns det något godare? Sedan jag fick barn har jag också ätit obscena mängder=) Lustigt!

Kaksmulan sa...

Har inte ätit mannagrynsgröt på många år. Det är ju jättegott och barnen gillar det också. Då var mannagryn nedplitade på inköpslistan Tack för tipset!

Pernilla sa...

våra konstiga barn på jobbet tycker inte om mannagrynsgröt men de älskar havregrynsgröt, så knäppt. för alla vet ju att havregrynsgröt är blä och mannagrynsgröt är gott.

jag stod på hemköp idag och tänkte köpa finn crips och tänkte: "vart var det nu jag läste om någon som börjat äta finn crisp hela tiden?" men nu vet jag ju :) jag köpte runt sesamknäcke istället av nån anledning...

Tess sa...

Mums! Älskar mannagrynsgröt! :) Bra lunch!

Amy's piece of cake sa...

Mannagrynsgröt går alltid hem, vi äter det ofta!
Finn crisp är så gott... tyvärr lite bortglömt hos oss, det får bli ändring på det!

Förstår att tiden hemma blir så, den lille får sitt först och man får snällt vänta på sin tur... har man två små är det än mer så!

Mårtenssons kök sa...

Finn crisp med keso och ett tunt lager av Sambal oelek, det är grejer det!

Anneli- Stök i kök sa...

Gott med mannagrynsgröt! Äter det ibland till frukost här hemma...