Men Lasagne är ju en sån rätt som man sällan har recept på. Gör en god köttfärssås, en god ostsås och varva det med lasagneplatter och sen grädda så är du hemma. Servera med en god sallad. Denna gången blev det ungefär såhär:
Lasagne
600 g blandfärs
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
2 morötter
400 g krossade tomater
ca 3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
oregano, basilika, chilipulver
salt och peppar
smör
vetemjöl
mjölk
riven ost
salt och peppar
Lasagneplattor
riven ost
- Bryn färsen.
- Mixa lök, vitlök och morot (alternativt hacka fint, mer smak om du mixar).
- Tillsätt lök och morotshack till färsen och låt fräsa ihop en minut. Tillsätt kryddor och fräs ytterligare en minut.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och buljontärning. Koka på svag värme i en kvart. Smaka av med salt och peppar.
- Gör ostsåsen. Smält smör och blanda med vetemjöl. Späd med mjölk lite åt gången. Vispa hela tiden så det inte bränner vid. Späd till lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar. Blanda i riven ost och rör tills det smält.
- Börja med ostsås i botten. Varva sedan köttfärs, lasagneplattor och ostsås. Avsluta med ostsås och ett lager med riven ost. Grädda på 225 grader i ca 25 minuter. Osten ska ha fin färg.
Servera med en trevlig sallad |
12 kommentarer:
Så enkelt och sååå gott! Varför krångla till det? :-D
vad roligt att ni systrar träffas. jag ska oxå ta ner mina julgardiner men ska först sy nya. tyget har jag skrivit efter verkligen strålande sol i dag Gittan
Lasagne är alltid gott ! :)
Vad flitig du har varit i köket! Lasagne är en klassiker, men ändå olika från kök till kök. Jag gör det gärna då och då. Perfekt till matlåda också :-)
Ja, ibland behöver man inte konstra till det, även om man som kock har roligast då. ;-)
jag letar konstant efter det perfekta lasagnereceptet, men jag hittar det aldrig. tycker alltid att den blir för torr eller att det smakar för mycket tomatsås eller att det smakar ingenting... tycker aldrig den blir sådär krämig och god som på restaurang :(
Åh vad smaskigt! Enkelt är gott, oftast! :-)
lasagne var länge sen! Undra varför? Det är ju fantastiskt gott! Jag gillar din form du gjort lasagnen i, härlig färg:)
Laagne är en av mina favorit rätter
En vanlig hederlig lasagne behöver inte krånglas till. Det är himmelskt gott i alla fall!
Jag får sån ångest när folk byter gardiner utifrån säsong. Min hänger tills de antingen är helt solblekta eller dammiga... Nästan iaf.
Tänk,lasagne, vanlig eller ovanlig är en sån där rätt man alltid är sugen på!
Jag gissar att vi är många som "lider" av samma problem: att har svårt att inte lägga till, ta bort, ändra och ändra om i recept. Men som du säger, ibland är den vanliga den bästa!
Skicka en kommentar