Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 17 februari 2012

En sån klassiker

I går gjorde jag en riktig klassiker som jag aldrig tror jag gjort förut. Rårakor med stekt bacon. Så enkelt och så gott! Rev skalad potatis grovt i matberedaren. Går lika bra att riva på grova sidan på rivjärnet men tar lite längre tid. Mycket smör i stekpannan. Klicka ut högar med riven potatis och platta ut med en stekspade. Krydda med salt och peppar. Tricket att få dem frasiga och goda är mycket smör!:) Servera med stekt bacon eller fläsk och lingonsylt. Gjorde även en tomatsallad till.

Rårakor på hög och stekt bacon
Så vad gör man som mammaledig hela dagarna med en fyramånaders Oliver? Jo, vi myser, sjunger och tränar. Tränar på att sitta, ligga på magen och rulla runt. Går sådär. Men vi tränar på det. Når sina tår, med lite hjälp, trots lite mage i vägen, och tycker att de är helt fantastiskt roliga. Framsteg i utvecklingen hela tiden och det är så roligt att följa!

Med lite hjälp går det...
I dag är det en underbar fredag. Solen skiner och lite snö och slask smälter bort hoppas jag. Har städat lite här i förmiddag och ska snart ge mig i väg på en promenad före lunch med några andra mammor. I kväll blir det På spåret-final och någon form av kycklinggryta.


Ha en underbar helg!

7 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Rårakor är gott och precis som du sa, skall de stekas i rikligt med smör :) Ha en fin helg!

Anonym sa...

jag har aldrig lagat rårakor men funderat o ska absolut prova . O vad Oliver växer o ser ut att må bra o visst han har en liten mage. Du har väl bra mat till honom. Bara bra fortsätt att amma. God helg Sofie hälsa Kram Gittan.

Spanienfrugan sa...

Han ser rund och go ut Oliver! Härligt att följa hans utveckling. Rårakor gillar jag med. Mums!
Trevlig helg på er :)

Anneli- Stök i kök sa...

Blir på spåret-final ikväll här hemma hos oss oxå =)

Mårtenssons kök sa...

Rulla på Oliver, snart är du där!

Ha en riktigt göttig helg, rullande eller sittande - vilket som.

PS. Sanur är det vi har bokat hotell på, väntar bara på att få veta om det finns rum kvar...

karin sa...

rårakor blir av någon anledning ofta nattamat hos oss på helgerna när vi är sugna på mat efter en sen film eller något, så gott! vad stor oliver har blivit! :D

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Underbart med gammal hederlig husmanskost! Jag lagar det väldigt sällan och varje gång jag gör det frågar jag mig själv varför jag inte gör det oftare!

Ha en fin vecka:)