Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 18 februari 2012

Müsli

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hemmagjord müsli är helt klart godast!! Johan är inte så förtjust i torkad frukt och de utan i butik är så torra och tråkiga. Eller dyra. Müsli äter vi mest på helgen och ibland äter jag det till lunch eller mellanmål i veckorna. Så enkelt att göra själv att man inte borde få köpa! Man tar vad man har, blandar på en plåt med lite kryddor och vätska. Rostar i ugnen och sen är det klart!

Goda grejer på hög
Rostat och klart
Använd havregryn som bas och blanda med övriga ingredienser efter önskemål direkt på en plåt. Blanda vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Blanda runt. Rosta på 200 grader i 10-15 minuter. Rör runt ett par gånger. Håll koll!! Det kan brännas snabbt!


Denna gången hade jag:
Fiberhavregyn
vetekli
linfrö
hackad sötmandel
kokos
solrosfrö
pumpakärnor
vit quinoa
kardemumma
kanel
vatten
rapsolja
flytande honung


Mild yoghurt med hallon och go müsli

10 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Hemmagjord müsli is da thing!! Blanda i det man vill mmm så gott. Din såg himla fin ut och spännande med quinoa i, det har jag aldrig testat!

Kim sa...

Jag kan inte annat än att hålla med. Köpemüsli känns så jäkla torrt och trist. Nu var det länge sedan jag både åt och gjorde müsli, så det kanske är dags!

Anonym sa...

men tösabit har du så många grejer hemma . Det har inte jag ha det bra ser så gott ut Kram Gittan

Emmy sa...

Absolut! Och rostad müsli ska det vara, annars tycker jag den blir så uppblöt och läskig.

Ann-Louise sa...

Hemmagjord müsli är numera en staple hos oss. Första gången jag gjorde det var när jag ammade Vera och granskade innehållet i ett paket och tröttnade på allt mjölkprotein som smugglades in både här och där.

Lätta och Goda recept sa...

Hemmagjord är verkligen jättegott. Ditt recept låter jättegott.

Helena sa...

Det är absolut bäst! Olof äter ju müsli som om det vore hans jobb, så jag hinner knappt rosta en plåt förrän den är slut. Glupskt värre.

Linda-matstugan sa...

Åh, jag brukar också göra den här typen av musli, men har inte testat att ha i quinoa, bra idé!

Charlotte Löfgren sa...

Hej! Jag är helt galen på att göra müsli. Har velat prova det här med quinoa i och måste få fråga , du rostar dom bara som dom är eller kokar du dom först?

//Lottzy

Matarkivet sa...

Hmemagjord müsli är verkligen så mycket godare än köpevarianterna. För min del, som måste hålla nere fibrerna är det extra bra att göra den själv.