Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 5 september 2011

Kycklingcurry med ananas och linser

Ibland är inspirationen noll. Trots att jag läser mängder av matbloggar, mat-tidningar och kokböcker hela tiden. Ibland ligger recepten på hög. Men så ska man ju vara sugen på just "det där". Igår hoppade detta receptet på mig. Gjorde vissa förändringar och blev riktigt smarrigt. Var osäker på om Johan skulle gilla inslaget av linser i så halverade mängden. Blev alldeles lagom och omtyckt av sambon. 

Såhär gjorde jag och här hittar du originalreceptet.

Kycklingcurry med Ananas och linser
500 g kycklinglårfilé
1 dl röda linser
1  färsk ananas
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 msk röd chilipeppar
1 tsk spiskummin
3 lagerblad
1 1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 dl matolja
1 stor tomat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
ananas till garnering
  • Koka linserna enligt anvisning på paketet (minska vattenmängden något) tills de är nästan mjuka och vattnet kokat in. Skala ananasen och dela den i bitar. Skala och hacka löken fint. Skala och hacka vitlöken. Hacka tomaten. Skala och riv ingefäran. Blanda gurkmeja, paprika, chilipeppar, spiskummin, salt och lagerblad med vattnet. Rör tills saltet är löst.
  • Skär kycklingköttet i tärningar. Värm oljan i en wok på medelvärme. Lägg i kycklingen, tomat, lök, vitlök, ingefära och kryddblandning. Rör om och koka på svag värme tills kycklingen är mör, ca 15 minuter. 
  • Blanda i linser och ananas och låt småkoka i ytterligare 4–5 minuter. Smaka av med salt.
 

Jag serverade med basmatiris, lite extra färsk ananas och färsk koriander. Skulle även funka med lite färskt, ljust bröd och skippa riset. Jag snålade lite med chilin. Det behöver man inte göra. Gott när det "biter" lite.

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Låter så gott, om man bara hoppar över spiskumminen (heter det verkligen så?). Fixar bara inte den kryddan... allt annat som både är i grytan och på tallriken fixar jag däremot hur bra som helst:) Ser så smarrigt ut!

/Anki

Millas Hälsoblogg sa...

Så gott, spännande med linser.

Charlotta sa...

Tycker det låter spännande! Kan tänka mig en vegetarisk variant på det här, mums!

Du, hörde att du och Pernilla pratade om date? Vad sägs om att ni kommer och äter lunch med mig någon dag? Hade ju varit himla fint!

Remsan sa...

Skulle du sakna inspiration?! Du nog den matbloggare av de jag läser som har störst fantasi. Du hittar på och blandar och trixar och får ihop så mycket gott.
Även om även detta såg gott ut.