Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 29 september 2011

Gårdagens kvällsmat, dagens lunch

Man kan ju undra varför jag inte gör långkok varje dag nu när jag bara går hemma och har tråkigt?! Inget bra svar. Så därför står det en gryta och puttrar på spisen just nu med en av Johans favoriträtter.

I går blev det en snabb och god pasta till kvällsmat.Gjorde en god tomatsås som faktiskt fick puttra en stund för att gotta till sig riktigt. Gul lök, vitlök, tomatpuré, soltorkade tomater, krossade tomater, dragon, basilika, lantbuljong, honung, salt o peppar. Ungefär så. Kokade skinkfyllda tortellini och stekte lite tärnad bacon. Sen blandade jag ihop allt och serverade med riven parmesan. Gott och enkelt!



Det blev lite över som jag kunde äta till lunch idag. Drygade ut med en halv avokado, keso och körsbärstomater. Förvånansvärt gott!


Varit riktigt härligt väder ute i eftermiddag så tog en promenad. Tog en tur på Östra Kyrkogården och försökte få lite namninspiration. Vi har kört fast på pojknamn. Tjejnamn känns lite lättare. Återstår att se vad som gömmer sig därinne. Nä, inte ofta jag står och fotar mig själv direkt men här får ni en titt på hur stor magen är idag:).

Hoho!! Dags att komma ut!!!



11 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Härlig bebismage!

Jag gjorde en tomatröra häromdagen och det gör rätt mycket när den får stå och puttra en längre stund.

Ska ge mig på ett långkok i helgen, då med älgkött.

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Ooh, du har en sådan där mage man bara vill gå och klappa på! (inte på något mysko sätt, bara för att den ser så härligt gravid ut) ;)

En god tomatsås är ju bland det bästa som finns! Och avokado och keso är ju också toppen - mums =D

Mårtenssons kök sa...

Det ser vansinnigt gott ut, ja inte din mage alltså (vi är fortfarande inte kannibaler:)) utan pastamiddagen.

Kan förstå att det där med namn är svårt, vet flera som bestämt sej men sedan när barnet gjort entré så har det bara inte passat just det barnet alls... Bra att ha några olika på lager då!
Vi väntar fortfarande med spänning!

Cupcakesfluffan sa...

Så gott :-)och vilken fin mage, ja nu är det allt dags för knodden att flytta ut

Moma sa...

Tittade just in här för att se om den lille hade bestämt sig för att titta ut än... Men se det hade den ju inte. *Trummar otåligt*

Anonym sa...

Så fin mage!!!! Dags att titta ut så tant Ida får bebismysa lite =D

Hanna sa...

Så gott! Äter pasta med tomatsås alldeles för sällan.

Vad fiffigt att scouta namn på kyrkogården, det hade jag aldrig kommit på. :)

Charlotta sa...

Men hallåå, jag tror inte att min kommentar kom fram? Jag hoppades i alla fall att er lilla knodd ska titta ut innan jag åker till NYC!

Pernilla-alias Buba sa...

Hej!
Hittade just till denna fina lilla blogg. Roligt att se en till matinteresserad från Göteborg. Fast just nu bor jag i Spanien. Du verkar dessutom bo i mina trakter, är uppvuxen i Bergsjön och har varit mycket i Kortedala med omnejd.
Kul, den här bloggen skall jag nog fortsätta läsa!

tina sa...

Så fint att magen matchar bloggen ändå! ;-)

Fru Reija sa...

Åååh så vacker mage !!!
Vilket bra mat-tips..

ha de gott
Kram !!