Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 28 september 2011

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Var väldigt många bra recept i senaste numret av Laga Lätt. Många lättlagade vardagsrecept med ingredienser som man ofta har hemma eller bara behöver köpa till något.

Försöker ju äta fisk minst en gång i veckan. Gott, nyttigt och fräscht. Sej köper jag sällan då jag tycker det ser grå och tråkig ut och inte smakar så mycket. Men jag gav den en chans. Lite billigare än Hummer...

1 gul lök
2 dl mellangrädde
0,5 dl vatten
0,5 dl citronsaft
2 msk dijonsenap
400 g sejfilé
200 g skalade räkor (tex lyxräkor i lag)
500 g färsk pasta, tex tagliatelle
salt och peppar
  • Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och citronsaft. Låt puttra 5 minuter. Rör i senap, salt och peppar.
  • Skär fisken i stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Lägg i såsen och låt sjuda i 3-4 minuter under lock. Känn försiktigt så den är genomkokt. Strö över räkorna och servera med färsk pasta.
Låt inte räkorna koka. Då blir de sega och tråkiga.
Serverade med sugar snaps och körsbärstomater. I originalreceptet var det gröna ärtor. Då Johan inte är så förtjust i det så tog jag sugar snaps istället. Frysta och bara att värma. Dock lite sega. Föredrar färska. Körsbärstomater är gott tillbehör till det mesta och finns nästan alltid hemma.


Gott och enkelt. Bra vardagsrätt. Skulle dock föredra lite mer smak. Kanske lite vitt vin och fiskfond istället för vatten.

Är inte helt nöjd med mina foton just nu. Att fota på kvällen kräver bra ljus. Gillar inte att behöva använda blixt. Det första fotot är taget i köket där ljuset är sådär (blir gult). Vid matbordet var det alldeles för mörkt och blixt var tvunget. Någon som har bra tips och trix för fotografering höst- och vinterkvällar?! Utan att skaffa sig en hel fotostudio!!!

6 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Nä, nu måste jag ta och köpa senaste nr av Laga Lätt. Verkar ju vara hur många bra recept som helst. Kul!

Matochliteannat sa...

Gillade det förra inlägg :) jag bantar aldrig heller....tror det gör att man har en sundare inställning :)

Gott recept!!

/www.matochliteannat.wordpress.com

Pernilla sa...

jag har lärt mig ändra vitbalansen på kameran så nu blir det inte lika gula bilder längre, fast det kanske du kan redan, jag är ju lite efter när det kommer till det här med systemkameror...

tror du inte bebisen kommer ut om du lockar med den där asdyra hummern förresten? det tror jag! :)

Matarkivet sa...

Så gott!

Jag har precis införskaffat ett macro-objektiv, som har lägre bländare (1.8) och därför släpper in mer ljus än mitt normalobjektiv. Det kanske kan vara nåt?

Pernilla sa...

Vad har du för kamera? Kolla om du kan ändra vitbalansen på den och testa lite olika isf, så blir bilderna inte så gula. Kolla även om du kan ställa in iso själv - är det då dåligt ljus, höj iso så behöver du inte blixten.

Malin sa...

Detta lät ju så otroligt gott!!! :)