Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 26 september 2011

Restlunch och tidsfördriv

Det har varit ännu en fantastisk höstdag med temperaturer runt 20 grader, soligt och fint. Men nu blev det natt! Mörkt och piskande regn mot rutorna. Fick ta en sväng i lyan och tända lite lampor.

Man kan ju undra om det är långtråkigt att gå hemma och vänta på att bebis ska "ploppa" ut. Svaret är Nej! Sover lite halvdåligt på nätterna, ligger och läser i gryningen för att sedan somna om och ta sovmorgon. Långfrukost med nyhetsmorgon och läsa tidningen i lugn och ro. Pyssla lite med ditten och datten. I dag tog jag mig an strykhögen. Spjälsängen som vi monterade i helgen är nu bäddad. Räven som jag fick av min vän Pernilla ligger på sängen och väntar. En liten promenad till ICA eller grönsaksnissen på torget.

Ska ju inte sticka under stolen med att det blir en del tid vid datorn. Tycker att jag är en flitig bloggare för tillfället och ännu flitigare bloggläsare. Herregud, vad mycket härliga bloggar det finns! Så glöm därför inte att lämna ett avtryck om du tittar in så får du garanterat ett besök från mig.

Till lunch idag blev det en form av rest-tallrik. Resultatet blev mycket gott. Stekte överblivet basmatiris tillsammans med rivna morötter, paprika och haricots verts. Knäckte ett ägg och rörde runt. Kryddade med salt, peppar, spiskummin och koriander. Serverade med avocado, körsbärstomater, limeklyfta och färsk koriander. Mycket gott och blev proppmätt!!



Nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite innan Johan kommer hem och maten ska stå på bordet:). Ska kolla om jag hittar något kul att titta på på play. Perfekt sätt att följa många serier utan att missa något avsnitt. Och ett bra sätt för mig att ligga still på soffan.

9 kommentarer:

Matochliteannat sa...

Man hoppas på att det blir fler härliga höstdagar :)

Erika Skogly sa...

Lyllo dig. Det känns som jag mest bara jobbar. Sen äter man middag och går och lkägger sig och sen jobbar man igen... Njut och vila åt mig med, är du snäll!

Anonym sa...

Hittade just in på din blogg och blev inspirerad av både bull - och brödbak och nya middagar! Vi är i samma situation, väntar på att "liten" ska komma till världen, spännande dagar som fylls med bak, promenader, städande etc. Då är det härligt med ny inspiration!

Kim sa...

Låter inte så dumt alls hörredu. :)

Mårtenssons kök sa...

Tänk som det kan skifta, vi har fortfarande ljust och varmt ute, lite konstigt att läsa om ert mörker då:) Fast enl. Håkan är regnet på väg till oss också:(
Maten låter ju riktigt god, påminner lite om Pad Thai med ägget och smakerna i.
Hoppas resten av veckan blir bra, vi väntar med spänning här nere!
Kram,
Mårtenssons

Remsan sa...

Låter underbart att du kan ta det lugnt så här tiden innan och bara ha det skönt.
Maten ser jättegod ut. Hade inte jag tackat nej till!

Anonym sa...

Rekommenderar Robinsson, han den där Ola är en rätt kul typ... ;)
"Tack för musiken" men Winnerbäck var bra oxå, en annorlunda intervju =)
Kram från Ahrenberg 11

Matarkivet sa...

Lter ju riktigt mysigt att gå i väntans tider. :)

Anonym sa...

hej Sofie roligt att läsa hoppas den lille eller lille kommer snart.Nu ska jag på Cafe i församlingshemmet. Hälsa din fam. Hoppas att babyn ploppar ut Kram