Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 25 oktober 2010

Enchiladas med Köttfärs

Förra veckan hittade jag ett recept hos KryddburkenEnchiladas med köttfärs. Då jag hade både köttfärs och tortillabröd i frysen och en halv burk salsa i kylen så blev det en perfekt söndagsmiddag. Jag gjorde nästan som "kryddburken" men kryddade min köttfärs lite extra:

500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 morot
1 burk creme fraiche
3 msk chilisås
salt, peppar
koriander
spiskummin
tortillabröd
salsasås
riven ost

Bryn köttfärsen i smör. Kör lök, vitlök, morot och chili i mixer eller hacka och riv på rivjärn. Jag tycker det blir mer smak när man mixar. Bryn med köttfärsen. Krydda med de torra kryddorna och låt fräsa med. Tillsätt creme fraiche och chilisås och låt koka ihop i några minuter.

Fördela på bröden och rulla ihop. Lägg tätt ihop på en ugnsfast form. Ringla över salsasåsen och strö över osten. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter tills den fått fin färg. Mina kanter blev lite mörka men smakade gott ändå!


Servera med grekisk yoghurt och sallad med spenat, tomat, paprika, majs, rödlök och avocado. Blev lite över som vi kunde äta idag när jag hade varit och klippt mig.

2 kommentarer:

charlotta sa...

enchiladas är riktigt, riktigt gott! som en mexikansk variant av canneloni, typ! hm, kanske ska göra det ikväll?!

Remsan sa...

Det är så ruggigt gott. Jag brukar fylla mina med cheddarsås och färs och sedan ha crème fraîche och salsa över.