Efter en kort sångstund läggs ett stort galler på elden och man lägger på vad man har med sig till lunch. Som ni ser är det korv i olika storlekar och köttbullar. Jag hade även gjort pinnbröd men engagerade mig aldrig att hitta en bra pinne så det blev små bullar som jag gräddade på gallret. Men tanken var fin och brödet blev gott. Jag och Oliver mumsade korv, bröd, majs och äpple.
Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
- Blanda torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt vatten och rör ihop till en jämn deg.
- Förvara i plastburk eller plastpåse.
- Rulla till smala längder och vira runt pinne eller korv och grilla över öppen eld.
6 kommentarer:
Vilken liten trevlig tillfälle och allt smakar bättre utomhus. eller typ i alla fall.
Kram kram
Det finns inte mycket som slår en grillad korv när man käkar maten utomhus så här vid en brasa. Och en korv smakar nästan aldrig godare någon annanstans:)
Åh, jag älskar pinnbröd och all annan friluftsmat! Och ja, snacka om eldsjälar.
Så fin header du fixat!
Ja, inte behöver du trä brödet på en pinne... går lika bra som du gjort tycker jag allt! :)
Åh vad msyigt - får man komma utan barn tror du?!
Pinnbröd har man ju inte ätit sen... sen jag gick i "Mulleskola"
Pinnbröd är nostalgi! Mysigt att passa på att vara ute de fina höstdagar som är.
Skicka en kommentar