Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 15 november 2012

Balsamicokyckling till vardag eller fest

Denna kycklingrätt har jag gjort flera gånger och det är verkligen ett säkert kort både till vardag och fest. Receptet kommer ursprungligen från Arla och är med parmaskinka runt kycklingen. Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången.

Så här blev det denna gången:

Balsamicokyckling 2 port
2 st kycklingfiléer
4 skivor kallrökt skinka eller parmaskinka
2 dl mellangrädde
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, rivna
1/2 kycklingbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
torkad oregano
rosépeppar
nymalen svartpeppar
  • Bryn kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar. Linda in dem i skinkan och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Häll vatten, grädde, vitlök, buljong, balsamvinäger och oregano i stekpannan och koka upp. Häll såsen runt kycklingfiléerna. Strö över rosépeppar och eventuellt lite mer oregano.
  • Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader.

Krispig och salt skinka runt kycklingen


Kycklingen och den smarriga såsen serverades med råris, haricots vertes och saltinbakad och smörstekt rotselleri.  Måste säga att det kändes som en väldigt festlig rätt en mörk och grå tisdagskväll i november.

10 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

En rätt helt i min smak!!! Låter jättegott!! och smörstekt rotselleri...gott!!

HemkäraHanna sa...

Nu tror jag bestämt att morgondagens middag är bestämd!

Sara på Vardag.nu sa...

Vinäger i kycklinggrytor är gott! God brytning :)

Pernilla sa...

den där är en riktig goding den! funkar liksom alltid :) och så gillar alla den. eller ja, alla som jag har testat den på har gillat den iaf!

Nina sa...

Det här bjöd min syster på i somras. Verkligen jättegott!

www.ljuvligmat.blogg.se sa...

Mmmm, vad gott! Gjorde ett liknande för ett tag sen och det blev inte särskilt gott. Får testa detta receptet istället kanske. :)

Kaksmulan sa...

Den kycklingen har jag testat och den är såå god. Kan tänkta mig att den där saltbakade rotsellerin passade bra till. Vad snabb du var på att prova. Ha en fin helg. Kram

Mårtenssons kök sa...

Yes! Så god!
Och laxpastan din, herre vår je så god den var!

Ha det gott i helgen.

Kim sa...

Den pippin har man ju sett lite här och var, och verkar lika god varje gång. Kan ju muntra upp vilken vardag som helst!

Matarkivet sa...

Detta måste jag testa, såsen verkar så himla god!