Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 21 november 2012

A day in the world

I dag har vi varit lite kulturella tillsammans med Mamma Christina och lilla Emma. Vi har varit på Världskulturmuseét. Det var faktiskt tredje gången nu i höst som vi var där. Väldigt trevligt och barnvänligt. Vi började med lunch i restaurangen. Ja, den är kanske inte så mammavänlig för plånboken. 95:- kostar dagens lunch men det är den värd. Buffé med fräscha grönsaker, nybakat bröd, en kötträtt, en fiskrätt, en vegetarisk gratäng och en soppa. Gott om barnstolar och gott om plats för barnvagnar.


Oliver gillar bröd och majs

Dagens fisk var stekt kummel med kräftsås

Efter att vi käkat och slängt i oss kaffet gick vi och tittade på utställningen A Day in the World.

"Tisdag 15 maj ägde ett gigantiskt fotoprojekt rum, ett projekt där alla världen över inbjöds till att delta. Med hjälp av kompakt-, system- och mobilkameror skapades ett unikt dokument över hur världen såg ut den 15 maj 2012. Ett stort urval av bilerna ser du i höstens stora utställning som öppnade 10 november 2012 och pågår till 26 maj 2013 på Världskulturmuseet."


Väldigt fin, enkel och intressant utställning och "kidsen" hade gott om plats att springa runt på. De charmade även ett par skolklasser som var där på rundvandring när de beblandade sig ogenerat med dem.

Oliver gillade porträttbilderna

Jag gillade matbilderna, såklart!

Den stora anledningen till att vi gick till Världskulturmuseet var deras utställning Jordlingar. Ett stort rum med olika ljus och höjdnivåer. En sagohörna och en litet dansrum. En kuddhörna och massor av byggklossar som är roliga för både vuxna och barn.

Världskulturmuseet får 4 av 5 Oliver. Barnvänligt, trevligt, luftigt, god mat och trevlig personal. Dessutom kostar det bara 40 kronor i inträde. För ett helt år!

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Det där med dagen som dokumenterades har vi läst om tidigare, men då skrevs det dagbok över hela världen. Så häftigt att plocka fram om så där 50 år och kolla på en utställning om, igen.

Amy's piece of cake sa...

Vilken spännande utställning och att sen Oliver godkände det :)

PS. Förstår att du gillade matbilderna ;)

Tant Gul sa...

Åh jag skulle vilja beösöka den uställningen. Få se om jag kan locka med mig familjen i vår kanske.

Remsan sa...

Vilken cool utställning!