Så här blev det denna gången:
Balsamicokyckling 2 port
2 st kycklingfiléer
4 skivor kallrökt skinka eller parmaskinka
2 dl mellangrädde
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, rivna
1/2 kycklingbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
torkad oregano
rosépeppar
nymalen svartpeppar
- Bryn kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar. Linda in dem i skinkan och lägg dem i en ugnsfast form.
- Häll vatten, grädde, vitlök, buljong, balsamvinäger och oregano i stekpannan och koka upp. Häll såsen runt kycklingfiléerna. Strö över rosépeppar och eventuellt lite mer oregano.
- Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader.
Krispig och salt skinka runt kycklingen |
Kycklingen och den smarriga såsen serverades med råris, haricots vertes och saltinbakad och smörstekt rotselleri. Måste säga att det kändes som en väldigt festlig rätt en mörk och grå tisdagskväll i november.
10 kommentarer:
En rätt helt i min smak!!! Låter jättegott!! och smörstekt rotselleri...gott!!
Nu tror jag bestämt att morgondagens middag är bestämd!
Vinäger i kycklinggrytor är gott! God brytning :)
den där är en riktig goding den! funkar liksom alltid :) och så gillar alla den. eller ja, alla som jag har testat den på har gillat den iaf!
Det här bjöd min syster på i somras. Verkligen jättegott!
Mmmm, vad gott! Gjorde ett liknande för ett tag sen och det blev inte särskilt gott. Får testa detta receptet istället kanske. :)
Den kycklingen har jag testat och den är såå god. Kan tänkta mig att den där saltbakade rotsellerin passade bra till. Vad snabb du var på att prova. Ha en fin helg. Kram
Yes! Så god!
Och laxpastan din, herre vår je så god den var!
Ha det gott i helgen.
Den pippin har man ju sett lite här och var, och verkar lika god varje gång. Kan ju muntra upp vilken vardag som helst!
Detta måste jag testa, såsen verkar så himla god!
Skicka en kommentar