Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 12 november 2012

Asiatisk fiskgryta

Inspirationen till denna Asiatiska grytan fick jag av Remsan (som vanligt, känner mig nästan som en stalker!!:)). Hon hävdar att kryddor som chili, vitlök och ingefära skrämmer bort förkylning. Var kanske för feg med chilin för det verkar inte ha funkat på mig. Känner mig hur vissen som helst idag. Ont i kroppen, tjock i halsen och allmänt seg. Men som småbarnsmamma är det bara att hålla skenet uppe. I förmiddag har vi varit inne och röjt, läst böcker och myst. Får väl ta en liten sväng i eftermiddag. Det är ju trots allt väldigt fint väder idag. Och lite friskluft brukar göra en lite piggare.

Asiatisk fiskgryta 4-6 portioner
600 g sej i bitar
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk färsk riven ingefära
1/2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, skal och saft
1 medelstor morot, i stavar
1 medelstor palsternacka, i stavar
1 röd paprika, i strimlor
12 st körsbärstomater i halvor
ev salt
  • Fräs vitlök, ingefära och curry någon minut i olivolja. 
  • Tillsätt kokosmjölk, sweet chilisås, limesaft, limeskal samt stavarna av morot och palsternacka.
  • Låt puttra ca 10 minuter. Vänd ned paprika, cocktailtomater och fiskbitarna. 
  • Låt grytan bara koka upp så inte fisken blir överkokt.
  • Servera tillsammans med ris eller äggnudlar, en limeklyfta och eventuellt lite extra sweet chilisås.


Möjligtvis inte den snyggaste rätten på tallriken men väldigt god. Och lättlagad. Johan gav rätten tummen upp men önskade möjligtvis lite mer hetta. Jag får sluta fega helt enkelt...

3 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

jag ger också tummen upp:) Fisk och gryta är oslagbart ihop!

Patrik sa...

Plocka ett par Dorset Naga nästa gång du har vägarna förbi så skall du se att du slipper bli förkyld.

Remsan sa...

Håller med Patrik och Johan. Du får sluta fega med chilin. Ha i en :-O dorset naga nästa gång och du kommer inte vara förkyld mer denna vintern!
Bara kul när vi kan inspirera varandra! Kram!