Asiatisk fiskgryta 4-6 portioner
600 g sej i bitar
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk färsk riven ingefära
1/2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, skal och saft
1 medelstor morot, i stavar
1 medelstor palsternacka, i stavar
1 röd paprika, i strimlor
12 st körsbärstomater i halvor
ev salt
- Fräs vitlök, ingefära och curry någon minut i olivolja.
- Tillsätt kokosmjölk, sweet chilisås, limesaft, limeskal samt stavarna av morot och palsternacka.
- Låt puttra ca 10 minuter. Vänd ned paprika, cocktailtomater och fiskbitarna.
- Låt grytan bara koka upp så inte fisken blir överkokt.
- Servera tillsammans med ris eller äggnudlar, en limeklyfta och eventuellt lite extra sweet chilisås.
Möjligtvis inte den snyggaste rätten på tallriken men väldigt god. Och lättlagad. Johan gav rätten tummen upp men önskade möjligtvis lite mer hetta. Jag får sluta fega helt enkelt...
3 kommentarer:
jag ger också tummen upp:) Fisk och gryta är oslagbart ihop!
Plocka ett par Dorset Naga nästa gång du har vägarna förbi så skall du se att du slipper bli förkyld.
Håller med Patrik och Johan. Du får sluta fega med chilin. Ha i en :-O dorset naga nästa gång och du kommer inte vara förkyld mer denna vintern!
Bara kul när vi kan inspirera varandra! Kram!
Skicka en kommentar