Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 12 juli 2012

Tjejmiddag

Inte mycket matlagning nu. Känns som vi mest lever för stunden med ett tomt kylskåp och snabba och enkla paradrätter på tallriken. Det är väl så det är för många på sommaren. Man flänger runt en del och har inte samma förråd som man har under övriga året. Allt har sin tjusning!

Två kvällar i rad har vi (jag) varit bortbjuden på middag. Lyx! I tisdags var vi hos en vän till mig som vi träffar alldeles för sällan. Beror på att de bor en bit bort. Trots ösregn bjöds det på härliga grillspett och smarriga tillbehör. Gott vin och vi pratade så jag blev helt torr i munnen. Mycket att uppdatera!

I går kväll var jag hos min fd kollega Frida på middag. Hon bor lite närmre så jag och Ida kunde promenera dit och hem. Frida bor med fantastisk utsikt över stan vilket innebär härliga backar och trappor för att komma dit. Som tur var belönades vi med ett glas kallt rosévin när vi kom fram.

Kallt, svalkande rosévin

Vi fick även god sommarmat. Färskpotatissallad med fetaostfyllda, baconlindade kycklingfiléer och en kall sås med citron och vitlök. Väldigt gott! Fräsch potatissallad med många goda grönsaker (sockerärtor, rädisor, rödlök) och en god vinägrett.

Sommarmat
Som alltid hade vi massor att prata om; mycket tjejsnack, semesterplaner och jobbskvaller. Till dessert bjöds det på en kladdkaka med hallonsorbet, vaniljglass och färska hallon. Somrigt och gott!


Sommardessert
Nu börjar semestern för oss alla (jag räknar med att jag har semester samtidigt som Johan). Jag och Ida ska fira in den på lördag med att gå på konsert. Det är en riktig konserthelg i Trädgårdsföreningen i helgen med Winnerbäck i morgon, Anna Ternheim och Mellisa Horn på söndag och på lördag är det Kent som vi ska se. Hoppas hoppas på lite bättre väder än idag. Tanken är ju att man ska ha filt och picnic med sig men det känns väldigt långt borta.

5 kommentarer:

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

Gud så mysigt det låter med en tjejkväll med massa gott att äta :D Toppensätt att fira in semestern på!
Tack snälla för gratulationen! Elsa är verkligen ett jättefint namn, kul att ni också hade det med på er lista :)

Pernilla sa...

Vi ska oxå på Kent på lördag :-).

Pernilla sa...

va? det är väl fint väder idag? kanske inte superfint men solen skiner ju ganska mycket mellan molnen iaf?

klart att man inte lagar någon mat själv när man blir bortbjuden på såna där fina middagar, själv blev jag bjuden på korv med bröd från pressbyrån idag av min mamma. det du ;)

Kim sa...

Glass OCH sorbet till kakan, vilken grym idé, bra när man slipper välja :)
De där kvällarna när man aldrig vill sluta prata.. de är guld värda. Sådana tillfällen som ger en energi som man kan ha nytta av mindre roliga dagar.

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Mycket musik i helgen för din del:) Hoppas att vädret är på din sida!