Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 24 juli 2012

Somrig potatissallad efter en dag bland djuren

I dag har vi varit på Borås Djurpark. Vi har pratat länge om att åka dit. Ja, sedan innan vi fick barn faktiskt. För visst tycker vuxna det är lika fascinerande med exotiska djur som barn. Och i vårt fall uppskattar vi nog det mer. Oliver hade så mycket annat att titta på. Men 99,9% av de som var där hade barn med sig som var i den åldern där man uppskattar det mest. Fullt på parkeringen, lång kö till entrén men väl inne i parken kändes det inte så hysteriskt. Alla går på samma håll och man slipper möte. För alla har ju minst en barnvagn med sig.

Många kiosker och ett par restauranger fanns det men många valde att ta med sig egen picknick. Så rutinerade var inte vi, vilket vi ångrade. Vi åt i en av restaurangerna med utsikt över Savannen. Helt ok mat och trevlig utsikt.

Giraffer - coola djur

Oliver och Johan spanar ut över savannen

Matning på savannen

Apor

Lejon

Björn
I kväll har vi tvättat, bakat och packat och fixat inför morgondagens utflykt.Vi åker till "Skagen över dagen" med en vän och hennes familj. Ska bli kul att uppleva Skagen på ett annat sätt än vad vi brukar då tjejgänget åker dit.

Slängde ihop en somrig potatissallad till kvällsmat av vad som finns hemma. Inte så illa det alltid. Till potatissalladen hade vi kryddig stekt korv och färgglada tomater. Receptet är lite på en höft - blanda efter tycke och smak.


Somrig potatissallad
kokt kall färskpotatis i "lagom" bitar
hackad färsk lök
hackad saltgurka
hackad dill
hackad fänkålsdill
en "klutt" dijonsenap
en "klutt" majonäs
gräddfil till lagom konsistens
salt och peppar 
  • Blanda alla ingredienserna och låt stå kallt till servering. Gör gärna dagen innan så smakerna sätter sig.

Enkel och god sommarmat

5 kommentarer:

Charlotta sa...

Awesome! Jag var på Bronx zoo för några år sedan och såg en heldeppig isbjörn - sedan dess har jag lovat mig själv att endast gå på svenska zoo eftersom jag inbillar mig att de tar bättre hand om djuren.

Hoppas allt är fint hemma annars!

Kram!

Emma sa...

Har också varit på borås djurpark i år och jag tror som du att det är minst lika roligt för oss vuxna. Sedan är det ju kanon att det ändå är så mycket roligt för de små också - lekparker, klappa djur osv! Hoppas du har det bra i skagen /Emma

Amy's piece of cake sa...

Just den djurparken är så mysig tycker vi som brukar styra kosan dit minst en gång/år. Och som du skriver, uppskattas både av stora som små!

Anonym sa...

tänk att Johan o Oliver har likadana ränder på tröjorna ,jag har oxå varit i Borås djurpark ,för länge sen o då snöade det, jag tycker att sådan potsallad är nr ett, ha så kul i Skagen där har jag oxå varit Mycket vackert! Gittan

Kim sa...

Vi var där för några år sedan, men familjen, dvs jag (25) syrran (28) och mamma och pappa :) Så helt klart passar det vuxna också! Tyckte det var riktigt mysigt.

Perfekt att ha färdigkokta potatisar i kylen för att vända ihop med det man råkar ha hemma. Fänkålsdill låter intressant, har jag inte hört om innan.