Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 26 juli 2012

Skagen över dagen

Denna veckan flänger jag verkligen bara hit och dit hela tiden. Men jag gillar det. Nya platser, nya människor, solen skiner och god mat.

I går åkte vi till Skagen över dagen med en vän och hennes familj. Lång och intensiv dag. Båten avgick klockan åtta på morgonen. Soligt och fint och vi åt vår medhavda frukost på däck. 

Älvsborgsbron

Pernilla och Leia på sol-däck i ottan

Medhavd frukost

Frukt
Pernilla och Jurre hade fixat frukosten med goda frallor, härliga pålägg, grönsaker, ägg, frukt, kaffe, juice och yoghurt.

Ressällskapet för dagen

Oliver fick en ballong
Väl i land i Fredrikshavn insåg vi att vi precis missat ett tåg till Skagen. Fick vänta en timme och passade på att ta en kall öl.


Skagen hamn
 Vi åt lunch i hamnen i Skagen. Jag var tok-hungrig (ingen rolig historia när jag blir det) och vi hittade ett ställe som serverade smarriga "Smörrebröd". Jag valde tre olika: stekt panerad fiskfilé med remouladesås och lingon (!!), en med "pillade rejer" och en med rostbiff och rostad lök. Johan tog en smörgås med massor av räkor och fräscha grönsaker.

Tre smörrebröd

Johans smörgås
Vi tog en promenad till Grenen (där Skagerack och Kattegatt möts). En promenad som tog ca 45 minuter. Tyvärr hade vi inte riktigt tid att ta oss ända ute till spetsen av Grenen. Det tar vi nästa gång. Vi pausade på en stenstrand där vi tog en svalkande dopp och fikade på Krusbärsmuffins som jag tagit med.

Fyr
Varm, lång raksträcka på väg ut

Badbukten och Grenen i bakgrunden

Krusbärsmuffins med vit choklad  12 st
75 g smör
0,5 dl mjölk
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
100 g vit choklad
krusbärssylt eller sönderkokta krusbär (kokte krusbären i lite vatten i några minuter under lock och lät sedan kallna)
mandelspån


Fyllning i mitten

  • Ställ muffinsformar i en muffinsplåt
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Tillsätt mjölk. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg.
  • Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten.
  • Fyll formarna med hälften av smeten.
  • Hacka chokladen och strö i formarna. Klicka en toppad tesked krusbärssylt ovanpå. Fyll på med muffinssmet. 
  • Grädda i 225 grader i 15 minuter.
  • Strö över mandelspån

Fikapaus i Skagen

5 kommentarer:

Pernilla sa...

"kokte krusbären"? nu tror jag du har varit lite för mycket i skåne och danmark på sistone :P

jag såg att du fått bada lite nu iaf, 13 grader hade nog inte jag gått ner i tror jag, men de 26 graderna i Balatonsjön var helt okej :)

Lotta i Två små kök sa...

Vad mycket härligt du bjuder på här! Vilken utflykt ni gjorde. Och lunchen, wow! Tre mackor på en tallrik och de ser inte direkt små ut. Är väldigt avis på vädret längre söderut just nu. När blir det vår tur på riktigt?!

Trevlig helg!

Remsan sa...

Vilken härligt utflykt. Svårt val, smörrebröd eller en stor räksmörgås. Båda se jättegoda ut.
Krusbärsmuffins måste bli supergott och helt klart enklare än bullar. Det har ju dessutom inga vanliga muffins snarare en lyxvariant.

Tant Gul sa...

Åh vad jag längtar till Danmark och all god mat. Vi var där förra året och jag/vi stortrivdes. Har dock inte varit i Skagen men dit ska jag en dag. Vilka muffins de lux!!

Anonym sa...

Ojojoj! Vilket Smörrebröd! Vattnas i munnen!