Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 6 juli 2012

Canneloni med prosciutto och ruccola

Vad irriterad man blir när man lagar något gott och inser när faten är tömda att man inte hunnit ta något foto. Ett problem för oss matbloggare. Det är inte bara middagsgästerna som ska ha sitt utan även bloggläsarna. Men jag vill gärna bjuda er på receptet ändå. Ni får tänka er hur det skulle kunna se ut (typ gratängform med ett rött täcke med rullar under, inte så snyggt på tallrik ändå).

I går hade vi Johans bror och sambo på middag. Deras barn var hos farmor och farfar medan de jobbar och packar inför kommande flytt. Vi bjöd på Canneloni och sallad. Canneloni går ju att krångla till hur mycket som helst men jag gillar att göra det enkelt för mig. Speciellt eftersom jag har en son som vill ha ganska mycket uppmärksamhet också. Det finns speciella rör att köpa och fylla med gottigheter. Låter krångligt tycker jag och använder därför alltid färska lasagneplattor som jag rullar ihop med fyllning. Denna gången köpte jag även en färdig tomatsås. Snabbt, enkelt och gott!

Diskat efter middagen
Canneloni med prosciutto och ruccola 4 pers
250 g zucchini
1 vitlöksklyfta
100 g prosciutto
en näve ruccola
ca 1/2 kruka basilika
250 g kvarg
2 dl lätt creme fraiche
1 pkt färska lasagneplattor, á 200g
1 flaska Zeta tomatsås original, 400g (alt egen tomatsås)
1 dl grädde
ost tex mozzarella, gratängost och/eller parmesan
  •  Skiva zucchinin och strimla sedan grovt. Hacka vitlöken och fräs i smör tillsammans med zucchinin tills den blir mjuk.
  • Strimla prosciutto, hacka ruccola grovt, strimla basilikan och blanda med creme fraiche, kvarg, zucchini och grovmalen svartpeppar. 
  • Bred ut hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. 
  • Lägg en klick av röran på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på tomatsåsen i formen. Lägg rullarna i en rad, tätt tätt.
  • Strö över valfri sort och mängd ost. Häll över resten av tomatsåsen. Ringla över grädden.
  • Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.
I samband med Hellmann´s mingelfest i onsdags fick jag en tjusig låda full av deras produkter. Massor av smarriga såser och majonnäser. Så nu klarar vi oss ett tag på den fronten. Kändes kul att kunna ställa fram tre olika dressingar till salladen: balsamico, honey & mustard och creamy garlic & herb.


I kväll blir det Caesarsallad med Hellmann´s caesardressing. Allt förberett och klart. Påse med smågodis inhandlat. Kanske även läge för en film? OM det slutar regna lite så tar jag kanske en löptur. Eller så skjuter jag på det till i morrn och tar ett glas vin i stället....;)

6 kommentarer:

Lotta i Två små kök sa...

Cannelloni är så himla gott. Det behövs inga bilder - din beskrivning säger mer än tusen bilder :-) Jag tycker däremot att de färdiga torkade cannellonirören är så mycket lättare att fylla än färska lasagneplattor, de torkade håller liksom bättre. Fast det beror nog mer på min oförmåga att hantera lasagneplattorna :-)

Trevlig helg Sofie!

Systeryster och jag .... sa...

Blir att skriva ut receptet och prova
HA en bra helg

Remsan sa...

Du det låter super, jag ser en mycket trevlig rött framför mig. Inte lätt att få till fotona alltid. Igår när vi var bortbjudna började värden med att berätta vem jag var och sa skämtsamt att de andra skulle ge mig utrymme att komma fram :-)
Är såserna goda?

Amy's piece of cake sa...

Så det kan bli ibland :) Låter gott iaf!

Canneloni har vi gjort för ett bra tag sedan men rätten har ännu inte fått komma upp på bloggen.

Hoppas ni haft en trevlig helg!Ha en fortsatt trevlig söndag, kram!

Rebecka sa...

Canneloni är så gott! Jag kör också på färska plattor, känns mycket smidigare och enklare. Den här fyllningen låter ljuvlig! :)

Hoppas du får en fin vecka!

Charlotta sa...

ÄNTLIGEN hinner jag läsa ikapp lite bloggar! :=) Hoppas allt är bra hos er, kul att se bilderna från eventet förra veckan!

Kram!