Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 24 juli 2012

Blåbärspaj med nötiga smulor

Oj! Höll visst på att nästan glömma att dela med mig av denna lilla fantastiska blåbärspaj som vi åt förra fredagen när Johan började sin semester.


Under dagen hade jag och en vän promenerat med våra guldklimpar i barnvagnarna runt "åttan" i Skatås. Tanken var att vi skulle umgås, barnen skulle sova, vi skulle plocka blåbär och sen skulle vi fika på Motionscentralen allihop. Blev nästan så. Förutom att barnen inte sov och började skrika så fort vi gick mer än en meter från vagnen för att plocka lite blåbär. Jag trotsade mitt barns skrik några gånger och fick i hop hela två deciliter blåbär!! Men det räckte för att göra vars en liten kärleksfull paj till mig och Johan:).

Fikabricka (IKEA)

Kärleksfull blåbärspaj


Blåbärspaj med nötiga smulor 2 portionspajer
ca 2 dl blåbär
40 g smör
2,5 msk strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 msk havregryn
1 msk kokos
1/2 dl hackade valnötter
  • Smörj formarna med lite smör och täck botten med blåbär.
  • Nyp ihop en smuldeg av smöret och de torra ingredienserna. Lägg ovanpå blåbären.
  • Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
  • Servera med en kula vaniljglass.

5 kommentarer:

Katarina sa...

Javisst är smulpaj gott och glass till får det gärna vara :)

Anonym sa...

Gahhhh så gott kram Sofia

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Blåbär är så gott att baka med! Jättesöta hjärtformar!

Remsan sa...

Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig när barnen är med. Vissa gånger kan vi vara timvis i skogen och vissa gånger blir det en snabbis. Det är frustrerande när man hittar en massa bär eller svamp och barnen inte vill vara kvar. Tur ni fick ihop till varsin paj i alla fall. Blåbärspaj med smulor på toppen är grymt gott.

Amy's piece of cake sa...

Så smarrigt, tycker också om blåbärspaj.. och visst smakar den snäppet godare när man har plockat de små bären själv :) Vilken fin bild med glasskulan på, snygg!