Andra gången jag kokade Rabarbersaft kändes det inte rätt att slänga det som blev kvar när man silat av vätskan. Nä, då slog det mig att man kanske kunde göra Rabarberchutney av det. Sagt och gjort! Surfade runt lite och skapade mitt eget recept.
Chutney passar bra till grillat som det är, i gratäng eller sås. Jag blandade en lite lagom klick med turkisk yoghurt så hade jag en god sås till grillat kött. Perfekt när man har begränsat med kryddor och smaksättningar. Hade även en klick i såsen till Rabarberkycklingen.
Rabarberchutney
Rabarber från saftkok
1 rödlök i strimlor
2 skivade vitlöksklyftor
en bit riven färsk ingefära, ca 2 msk
1,5 dl vatten
1 dl råsocker
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
- Fräs rödlök, vitlök och ingefära mjukt i olja i en kastrull. Tillsätt rabarber och resten av ingredienserna.
- Koka ihop ca 15 minuter och smaka av.
- Häll upp på varma glasburkar. Låt svalna och förvara kallt.
6 kommentarer:
jag ska koka rabarber, lite senare ,lägger dom först i frysen. Jaså det blir Skånemidsommar kul
det är sol i Åhus, men inte så varmt men uppehåll
Hej :) Bra blogg! Besök gärna min hälsoblogg och se hur jag lyckades gå ner 20 kg! Fitsporella.blogg.se
Smart "återvinning". Chutney är en svaghet hos mig...
Tänk, jag tänkte precis detsamma igår med när jag slängde alla rabarber från den här sommarens saftladdning. Men då vet jag till nästa gång att det går att hitta på roliga saker av de resterna också!
Ha det got /Emma
Fläder! Å jo, vi ska nog kunna få dig att ramla in fläderhysterin också. Vad sägs om fläderpannkaka? fläderkräm till sommarbären? flädersaft? fläderbubbel? :-D
Skicka en kommentar