Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 26 juni 2012

Pasta med zucchinistrimlor och gremolata

I går gjorde vi en fantastiskt god vegetarisk pastarätt med underbara smaker. Snabblagad rätt som jag absolut kommer att göra igen. Receptet hittade vi i Magasinet Skåne (3/12) men kommer ursprungligen från kokboken "Citroner och rosmarin i mitt kök", som jag blev väldigt sugen på att köpa. Gjorde några små förändringar såklart. Ungefär såhär:

Pasta för ett helt kompani!

Pasta med zucchinistrimlor och gremolata
2 st zucchini
2 dl finhackad persilja
3 vitlöksklyftor
1 citron
4-5 msk kallpressad rapsolja
1 dl mandelspån
400-500g  linguini eller spagetti
salt och peppar
riven parmesanost
  • Strimla zucchinin och fräs snabbt i lite olja.
  • Gremolata: Riv vitlöksklyftorna. Riv skalet av citronen och pressa ur saften från halva. Blanda vitlök, persilja, citron (saft och skal) med rapsoljan.
  • Koka pastan al dente och blanda den med gremolatan, zucchinistrimlorma och mandelspån. Servera med färskriven parmesanost.

Härliga smaker på tallriken
I dag kom solen på besök. Lite kyliga vindar och inte några jättehöga temperaturer men har minsann gått runt i t-shirt större delen av dagen. I förmiddags tog vi en långpromenad till en härlig gårdsbutik, som ligger mellan Åhus och Yngsjö, för att köpa bröd som vi såg där sist. Men de hade bara dem på helgerna. Synd! I eftermiddag var jag ute och sprang en sväng på härliga, mjuka skogsstigar med syrran. Så mycket som vi äter så är det tur att vi rör på oss också:).

Jag, syrran, Oliver och Rasmus på promenad med olika färdmedel
 Även ungarna rör på sig och somnar gott på kvällen. Speciellt Oliver som inte är van vid så mycket lek och bus på dagarna. Han har så roligt med sina kusiner som busar, gungar honom och skjutsar honom i vagnen till "Grållen". Vi hjälps åt, jag, mamma och syster att se efter ungarna och hinner göra andra saker mellan varven (typ fixa nästa måltid, sätta på kaffe....). Känns underbart att ha några dagar kvar här. För denna gång. För känner verkligen att jag "passar på" att njuta av min "ledighet" och vara här så mycket som möjligt.

Kusin Rasmus skjutsar Oliver traktorvagnen

4 kommentarer:

Anonym sa...

vad roligt ni har passa på att njuta av ledigheten Kram hälsa

Remsan sa...

Ja, passa på och njut. Av sommaren, av ledighet, av lyxen med föräldraledighet, av Oliver och självklart av god mat!

Lotta i Två små kök sa...

En pasta helt i min smak. Gremolata är så gott! Det kan jag strössla över kokt pasta, enbart.

Ni ser ut att ha underbara dagar. Bara att suga i sig och njuta!

Amy's piece of cake sa...

Gremolata är verkligen gott, detta receptet sparar jag ner :)

Så härligt, det är bara å njuta!