Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 14 maj 2012

Skånsk sparris

Nu är jag och Oliver på skånsk mark några dagar. I morgon fyller min mamma år och det ska firas!

I kväll gjorde jag en rysligt god pasta till mig och mamma med lokalodlad grön sparris från Sinclairsholm. Riktigt fin sparris.

Skar av det nedersta, lite träiga på sparrisen. Skar den i ca 5 cm långa bitar och la dem i en ugnsfast form. Blandade med olivolja och körde den på 225 grader i ca 10 minuter. När sparrisen var klar blandade jag den med kokt spagetti, Vikentomater i klyftor och tärnad rökt bog. Ställde tillbaka i ugnen nån minut så allt värmdes i hop. Rev lite parmesanost över och serverade med en äggula. Enkelt, vardagslyxigt och gott!


5 kommentarer:

Pernilla sa...

Sparris och parmesan är ju ruskigt gott - brukar göra liknande ( utom köttet och pastan då) som grilltillbehör!

Kaksmulan sa...

Mums en pasta helt i min smak,älskar sparris så nu får jag leta efter Sinclairsholms sparris.

Matarkivet sa...

Ser riktigt gott ut! Och det finns ju inget godare än skånsk sparris...

Anonym sa...

säkert riktigt gott ,krama mamma från mig Gittan

Moma sa...

Jag är helt torsk på sparris just nu, och det där ser jättegott ut!