Rödbetsbiffar
5 st rödbetor, ca 500 g
1 gul lök
2 ägg
2 msk maizena
salt och peppar
- Skala och riv rödbetorna grovt. Hacka löken fint. Blanda med ägg och maizena. Krydda med salt och peppar.
- Klicka ut biffar i en plättlagg eller stekjärn med lite smör. Grädda ca 1 minut på varje sida.
Lyckades lite bättre denna gången och biffarna blev söta och goda. Biffarna pyntade jag med ruccola, några droppar vit tryffelolja och valnötter. Rostade rotfrukter (morot, potatis, rotselleri, olivolja, timjan) och gjorde en getostcreme på 100 g färskost, 1 dl grekisk yoghurt och ca 100 g getost som jag mosade i hop med en gaffel. Smaksatte med timjan och flytande honung. En riktig fest!
8 kommentarer:
Rödbetsbiffar är så gott tillsammans med en ostcreme (feta eller get, vilket som går bra). Just dem har jag lyckats med, men det är svårt överhuvudtaget att få vegetariska biffar att hålla ihop.
Jag gjorde bönbiffar för ett tag sedan och smeten var också ganska lös.
vegetariska biffar är ju helt omöjliga att få att hålla ihop tycker jag! men om du river rödbetorna och sen låter dem rinna av en stund i ett durkslag eller nåt då? kanske kramar ur dem lite? jag har aldrig testat själv, men det kanske kan funka? :)
falköping var bara kallt och regnigt (regnar det ALLTID där?!) så du ska nog vara glad att du aldrig får åka dit längre ;)
Tycker biffarna ser fina ut. Jättegott med just rödbetsbiffar.
Testa det Pernilla skriver att krama ur de lite.
Såg att du var med i min kokbokstävling, bilden/länken ska delas på Facebook (en av tävlingsreglerna).
Brukar du ge pengar till uteliggare?
Svara här: http://sockerlollo.blogg.se/2012/may/brukar-ni-ge-pengar-till-tiggare.html#comment
Svara utan"sv;" tack =)
Vill bara säga att GU vilket bra recept, och så vill jag säga att jag kommer sitta här och vänta på fler goda recept ;-) U got a new follower!
;-) samma här.
Ungefär hur många biffar blir det? Om man tar kanske två "ätskedar" (inte 15 ml ) per biff? Ska laga till ett stort gäng på midsommar :)
Skicka en kommentar