Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 22 maj 2012

Rabarbersaft

Rabarbersaft är barndom för mig. Har aldrig överdoserat så jag blivit trött på det då det inte är så vanligt att alla gör rabarbersaft. Då min kusin Karin skrev på Facebook att hon hade gjort rabarbersaft bad jag genast om receptet. Hade lite rabarber kvar efter helgens bakning som jag svängde i hop lite saft av. Och det var ju inte det minsta svårt.

Rabarbersaft
500 g rabarber i bitar
5 dl vatten
2,5 dl strösocker
lite saft från en citron
  • Lägg vatten och rabarber i en kastrull. Koka upp och koka i 15 minuter utan att röra om. 
  • Sila av rabarbern och blanda spadet med strösocker och citronsaft. Koka upp. 
  • Häll saften på flaskor och förvara kallt. 
  • Blanda med vatten efter smak vid servering.
Törstsläckande en solig och varm dag

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Alltså, nu är det rabarber vart vi än vänder oss i dag, är det inte saft och bröd så är det gratänger och kakor. Underbart med så mycket härliga tips.
Rabarbersaft är väl barndomsminnen om nåt!

Hemkära Hanna sa...

Rabarbersaft är underbart!
Inget svalkar så bra som det varma dagar på stranden.

Remsan sa...

Jag brukar göra rabarberdricka. Kan tänka mig att de blir lika i smaken. En mycket god törstsläckare till skillnad från annan saft tycker jag.

Matarkivet sa...

Mums! All möjlig hemkokt saft är barndomsminnen för mig, den enda jag inte gillade var den starka och inte särskilt söta svart vinbärssaften som mamma fick ha för sig själv.