Rabarbersaft
500 g rabarber i bitar
5 dl vatten
2,5 dl strösocker
lite saft från en citron
- Lägg vatten och rabarber i en kastrull. Koka upp och koka i 15 minuter utan att röra om.
- Sila av rabarbern och blanda spadet med strösocker och citronsaft. Koka upp.
- Häll saften på flaskor och förvara kallt.
- Blanda med vatten efter smak vid servering.
Törstsläckande en solig och varm dag |
4 kommentarer:
Alltså, nu är det rabarber vart vi än vänder oss i dag, är det inte saft och bröd så är det gratänger och kakor. Underbart med så mycket härliga tips.
Rabarbersaft är väl barndomsminnen om nåt!
Rabarbersaft är underbart!
Inget svalkar så bra som det varma dagar på stranden.
Jag brukar göra rabarberdricka. Kan tänka mig att de blir lika i smaken. En mycket god törstsläckare till skillnad från annan saft tycker jag.
Mums! All möjlig hemkokt saft är barndomsminnen för mig, den enda jag inte gillade var den starka och inte särskilt söta svart vinbärssaften som mamma fick ha för sig själv.
Skicka en kommentar