Färgglad tomatpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl rågsikt
2 msk vatten
1 msk torkad basilika
Tomatsås:
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad timjan
1 burk krossade tomater
1 dl vatten (att skölja ur burken med)
1 msk flytande honung
2 msk svågerns chilisås eller chilipulver
salt och peppar
färglada tomater
ca 100 g fetaost
olivolja
- Nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylen i en halvtimme. Tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet på 200 grader i 10 minuter.
- Hacka löken och vitlöken. Bryn i smör eller olja tills den blir mjuk. Tillsätt timjan och tomatpuré och låt fräsa med en minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småputtra i ca 30 minuter.
- Lägg såsen i botten av pajskalet. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Smula över fetaosten. Ringla över olivolja. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Ät ljummen med sallad.
Före gräddning |
Tycker ni att det börjar bli traggit med paj?! Tycker det är enkelt att slänga i hop en paj och väldigt gott. Förberedde den på förmiddagen så kunde jag njuta av picknicken hela eftermiddagen med mammorna. Sen kom min kollega Ida på kvällen så bjöd henne också på lite paj.
8 kommentarer:
Jag gör alldeles för sällan paj, vilket min man också klagar på. Det här var väl en riktigt härlig sommarpaj. Så snygg!
Vilka härliga färger, man blir glad av att se den. Paj kan det aldrig bli för mycket av, enkelt, gott och kan varieras mycket.
Klockan är bara strax efter tio, men nu ringde Skalmans lunchklocka, det ser galet gott ut!
ja det ser verkligen gott ut bra recept för vegeterianer kram
Tack för ett trevligt pajrecept! Det blir definitivt paj här snart igen :)
Den här pajen ser fantastiskt god ut! Jag fick ju tillfälle att smaka på en tomatpaj på Tomatens hus. Har aldrig bakat en tomatpaj själv, så det får det nog bli snart! Gott, gott i gott, gott! Kram Gourmetmorsan
Mmmmm.. Ser supersmaskigt ut =)
Jag är galen i tomater och den smaksatta pajdegen satt som en smäck! Så gott! En given favorit framöver.
Skicka en kommentar