Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 10 april 2012

Påskpresent

Vi fick en påskpresent av syster med familj. Oliver fick en burk men barnmat (yoghurt och röda bär) och jag och Johan fick en flaska med hemmagjord chilisås med texten "This might be the end", på en etikett fint skrivit av Rasmus. Gjord på chilifrukter från egen odling. Bland annat habanero. Ja, ni kan väl gissa utifrån texten vad det var för styrka på den?! Min svåger rådde mig att vara lite försiktig efter jag ammar. Jag doppade toppen på kniven och smakade. Kändes som jag satte en tändsticka mot tungan. Antar att såsen kommer att räcka länge och främst användas som smaksättare.

I år har min svåger satt 96 plantor med chili. Så hoppas slippa köpa både färsk och rökt chili på ett tag. 


10 kommentarer:

Katarina sa...

Fin present, som kommer ge smak på maten :) Låter roligt med chiliodling!

Anonym sa...

är säkert gott, men jag tror att den räcker länge Kul med roliga presenter

Matarkivet sa...

OJ, riktigt starkt då. :)

MÅ Gott sa...

Wow! Nästan hundra plantor ju!

Vi brukar ha 7-8 chiliplantor och då brukar vi ha så det räcker hela året, men i år har vi använt den flitigt tror jag för nu är den slut.

Amy's piece of cake sa...

Ojojoj, det här gillar jag hot hot yum. Så många plantor, låter mycket trevligt. Lite nyfiken, hur gör han röran?

Helena sa...

Wow, respect med egen chilisås! Jag borde också ge mig på något sådant och ge bort till folk, det är ju en toppenidé! Men det får nog bli någon snäll-ketchup ändå...;-)

Kim sa...

Ingen chilisås så som den från Heinz låter det som! Visst gillar jag starkt, men det där lät farligt ;)

Spanienfrugan sa...

Härligt med lite udda påskpresenter! Coolt med egen chiliodling. Lovar att min man är avis på den!

Remsan sa...

En sådan finfin present! Jag har satt 6 olika sorters chili i år,men bara 2 vill komma upp! Kan inte du höra med din fina svåger om jag får köpa några kärnor/fröer utav honom?

Diana sa...

vi odlar åxå chili iår... förhoppningsvis så blir det en del plantor...

vi mixar chilin till pure och fryser in... (har en pralinform som vi gör chilipraliner i) smart om man ska göra chili con carne.... eller rättare sagt fire con carne... :-)