Köttet är väldigt fint styckat och mycket fint! Inga stressade grisar här inte. Så håll utkik i Coop-butiker i Bohuslän och Dalsland efter detta kött!
Fint styckade fläskdetaljer |
I lådan låg det fläskfilé, fläskkotlett, karré och fläskytterfilé. I kväll ska jag ge mig på den tredje biten men här kommer receptet på vad jag gjorde med filén. Citron och örter tycker jag är härliga kryddningar både till påsk och på våren så det blev en enkel pasta med dessa smaker.
Fläskfilépasta med citron och örter
1 fläskfilé
1 citron
1 stor vitlöksklyfta
1 msk honung
ca 2 msk olivolja
ca 2 msk hackad bladpersilja
ca 2 msk hackad koriander
2 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
2 dl grädde
- Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Lägg i en bunke.
- Tvätta citronen noga och strimla av skalet med ett zestjärn (eller riv på rivjärn). Dela citronen och pressa ur saften. Blanda kött med citron (skal och saft), riven vitlök, kryddor, honung och olja.
- Ta upp köttet från marinaden och stek dem i smör i en stekpanna på båda sidor så att de får lite färg. Häll på resten av marinaden om det är något kvar, fond, 1 dl vatten och koka ur stekpanna. Häll på grädde, soja, salt och peppar. Koka ihop några minuter och smaka av.
- Koka pasta, t.ex. spagetti, och blanda med fläskfilé och sås. Servera med lite strimlad vårlök och riven parmesanost.
4 kommentarer:
Säkert gott . Glad påsk till er alla Kram från ett soligt Åhus
Ingen dålig leverans där inte, undrar vad grannarna tänkte...
Receptet låter väldigt gott och bokmärkes direkt.
Hoppas du får en riktigt härligt GLAD PÅSK!
Åh, det var en mycket trevlig väskdumpning! Hade inte jag tackat nej till. Och middagen ser riktigt smarrig ut. Håller med dig om kryddorna, citron, örter och vitlök det är vår det!
Smidigt när man får maten levererad på det viset!
Skicka en kommentar