Kycklinggryta med Chorizo
2 st kycklingfiléer
1 bit chorizo, 1-2 korvar
1 röd paprika
10 cm purjolök
chilipulver
spiskummin
paprikapulver
3 msk tomatpuré
2 msk kycklingfond
400g krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 liten burk kidneybönor (zeta)
- Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skiva purjolöken. Fräs i olja.
- Skiva korven och skär kycklingen i bitar. Fräs ihop med grönsakerna, tomatpuré och kryddorna en liten stund.
- Häll på krossade tomater, grädde och fond. Koka ca 15 minuter.
- Skölj av kidneybönorna och häll i grytan före servering.
Söndag kväll och helgen snart slut. Varit fullt upp hela helgen. I går var det fotbollsturnering med jobbet. Jag och Oliver var med och hejade på de två lagen under dagen. På kvällen var jag med på middag och fest. Trevligt! Idag har vi varit på två visningar (inget att ha tror jag), varit och fikat hos Pernilla och firat Leia som fyllde 1 år för några veckor sedan och köpt ny telefon. Så nu är jag med i matchen. Ligger ofta lite efter när det gäller teknik. Nu ska jag bara sätta mig in i alla funktioner.
7 kommentarer:
gottigt! jag funderar på att införskaffa sån där rökig paprika-krydda, men sen skulle den säkert bara stå där i hyllan ändå...
hoppas du och din nya telefon har roligt :)
Lycka till med telefonen, det är tydligen en hel vetenskap att sätta sej in i hur det funkar med allt det nya har vi förstått... just därför håller vi krampaktigt kvar vid de gamla, enkla varianterna:)
Mmm älskar såna där smakrika grytor.Måste testa ditt recept. Ha en bra vecka tillsammans med lillen.
Det lät ju riktigt gott!
Ser riktigt gott ut, maste helt klart testas:)
Ser riktigt gott ut. Ja ny telefoner är inte lätt har min urgamla telefon fotfarande och hoppas den håller ett tag till. Tycker det är jobbigt med teknik
En god och kryddig korv kan vara svaret på många gryt-gåtor tror jag bestämt. Och välkommen in i teknik-träsket, jag var motvillig länge jag med, men nu är det kört...
Skicka en kommentar