Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 28 februari 2010

Syskonmiddag

I går kom min lillebror Christoffer och hans sambo Emma på besök till götet för att gå på Hästmässa. På kvällen bjöd jag och syrran på middag i Utby. Anna och Patrik hade gjort sin omtalade Chili. Sååå gott!! En högrev som tärnats och kokats läääänge med öl, rött vin, choklad, tomatsås, chili mm. Till det hade vi majsbröd, tortillachips, Patriks alla salsor och såser i olika styrkor, gräddfil, sallad, majs, paprika.... Sååå gott!!










Jag tog de mildaste såserna men tyckte ändå att de var starka. Det krävs nog träning!! Får anmäla mig till Patriks "äta stark mat"-skola.:)

Till dessert gjorde Creme Brûleé. Första gången jag gav mig på detta och det var ju inga svårigheter. Både jag och Anna ääälskar det. Problemet är att jag har formar och Anna har brännare (nästa födelsedagspresent klar:)).
Till 6 portioner behöves:
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 st äggulor
råsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en plåt till hälften fylld med vatten.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, mjölk, vaniljen (inkl stången) med hälften av sockret. Rör så det inte bränner vid. Dra från plattan när det har kokt upp.
Vispa äggulor och resten av sockret vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången från grädden och blanda gräddblandningen med äggblandningen. Häll upp i formar och ställ i ugnen i vattenbadet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills bruleén stannat. Ställ i kylen tills det är dags för servering. Strö då ett jämnt lager med råsocker över varje creme. Bränn av med en brännare.
Till Creme Bruleén hade vi citrussallad (blodgrape, blodapelsin och apelsiner i klyftor) och blåbärssorbet.

Oj, vad gott det blev!!


På TV var det melodifestival och OS. Måste säga att årets startfält i melodifestival är under all kritik. Os är mer spännande!!

5 kommentarer:

vanilla sky sa...

Visst är creme brulee världens godaste dessert! idag avviker jag dock från den klassikern och ska bjuda på chokladkaka med fudgeglasyr, förhoppningsvis lika smarrigt som det låter ;)

Mårtenssons kök sa...

Den chilin skulle man ju verkligen vilja ha receptet på. Gör oxå chili på högrev, tycker faktiskt det blir godare på helt kött än färs, men detta verkar ju strået vassare.
Vi har bakat bröd i lergryta idag, väldigt saftigt och gott blev det.

Anonym sa...

Hurra för chili-fest! Det var MYCKET kärlek i maten igår.
Kram Anna

Helena Ljunggren sa...

Citrussalladen verkar vara en riktig fullträff. Guu så gott!

charlotta sa...

alltså, jag är helt övertygad om att crème brûlée är den godaste efterrätten som existerar. eller i alla fall crème caramél. måste lagas snarast, tror jag!