Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 21 februari 2010

En härlig Vinterdag

Efter regn kommer solsken. Eller....efter snöoväder kommer en vacker vinterdag! Och det var det idag.

Började dagen med sovmorgon och sen frukost. Scones (observera hjärtformen:)) och banan-, hallon och blåbärssmoothie. Gott!! Sconesreceptet kommer från "Leila Bakar".I eftermiddag tog jag en promenad till syrran. Soligt och fint men lite bitig vind. När man väl kom i lä i bostadsområdena så var det hur skönt som helst. Hos syster med familj var trädgården förvandlad till snöparadis. Högar, gångar, tunnlar och pulkabacke.


Vi pulsade runt lite, gjorde snöänglar och åkte snowracer och tefat. Vet inte när jag åkte snowracer senast. Riktigt kul och räckte med den lilla backen...

Trots nästan 10 minusgrader frös man inte alls. Solen gick i moln lite och barnen tröttnade på att vara ute så det blev fika inomhus. Kaffe och kaka. Barnen var snabba på kakorna och man fick hålla sig framme för att få något.

Solen kom tillbaka och promenerade hem med solnedgången i ögonen. Helt underbart!! Tog svängen om ICA för att fylla på förråden lite. Ikväll blev det Kycklinggryta med Ajvar.

Kvarta ca 10 st champinjoner och fräs dem i en stekpanna. Strimla ca 10 cm purjolök och fräs med mot slutet innan och lägg över allt i en gryta. Skär ner 2 st kycklingfileér i bitar och stek dem med lite yta, inte helt klart, och lägg över dem i grytan. Häll i en burk lätt creme fraiche, 2 dl vitt vin, 0,5 dl ajvar relish, 1 tsk sambal oelek, 1 msk kycklingfond, salt och peppar. Strimla en liten röd paprika och halvera ca 8 körsbärstomater och lägg i.

Koka ihop och smaka av med eventuellt mer ajvar och sambal efter tycke och smak. Red med maizena för att få lite tjockare sås.

Servera med ris och sallad. På salladen duttade vi på lite balsamicocreme.

Mumsfillibaba!!

3 kommentarer:

Anna sa...

Å jag älskar ajvar i mat!

Fru Matglad sa...

Gud så gott det såg ut!
Ajvar är bra att ha hemma, verkligen! Men jag glömmer den för ofta! Gott i köttfärs också! =)
Kram

Pernilla sa...

och efter solskenet kom det snö igen :( undrar hur länge det ska hålla på?

tack så mycket! 25 känns helt okej än så länge så jag tror också att jag kommer att klara det fint.

ajvar är grejer det, och kyckling också för den delen!