Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 23 februari 2010

Grön soppa, mjukt och varmt i halsen

Jag gick till jobbet idag iallafall. Det ångrar jag lite. Mådde bäver imorse men som alla andra mornar så tänker o känner man inte så mycket förrän man väl är på jobbet. Allt går liksom på rutin på morgonen.

Jobbade fram till lunch och sen gav jag upp. Superont i luftrören och kraxar som en kråka. Börjar få ont i halsen också. Vet inte om det är av hostandet eller om jag verkligen har ont i halsen.

På väg hem åkte jag direkt till vårdcentralen för att kolla upp mig istället för att dra på det som jag brukar. På dörren stod: "From 23/2 har vi ingen drop-in mottagning här. Endast tidsbokning". Suck!! Så nu får jag gå upp tidigt imorrn och ringa ett telesvar så att en sköterska kan ringa upp mig och ev boka en tid under dagen. Vården i ett nötskal!! Jaja, det blir morgondagens problem. Tog en lugn promenad hem i solen och lagade lite lunch istället.

Grön soppa
4 st mjöliga potatisar
1 pyttelitet blomkålshuvud
1 dm strimlad purjolök
10 st broccolihuvudet

Skala och skär ner potatisen i mindre bitar. Ta bort "stubben" i blomkålshuvudet. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i en grönsaksbuljongstärning tillsammans med purjo, potatis och blomkål. Då jag hade fryst broccoli så la jag i den mot slutet. När allt är mjukt och klart, mixa slät med mixerstav. Smaka av med kryddor och några matskedar mellangrädde för att få en rundare smak. Till soppan hade jag en smörgås med philadelphiaost.

3 kommentarer:

J:an sa...

Nu har jag äntligen hittat in här. Härlig sida och så mycket du, rosa och najs. Detta är ju mycket bättre än fejjan. Blir jätteinspirerad av dina recept och foton. Vi får väl se om det blir mer än en tanke...kram och krya på dig förresten.../Från Hässleholm och vårt stora snökaos här...

Tone sa...

Det var dom verkligen, rekommenderas:)

Helena Ljunggren sa...

Gott med värmande soppa för både hals och kropp.