Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 16 februari 2010

Fiskmåndag

Än en gång konstaterar jag att färsk fisk är godare än fryst. Kanske inte så konstigt. Köper man färsk fisk i fiskvagnen så får man ju en bit fisk från en fisk. När man köper en fyrkantig fiskbit i frysdisken så får man ju småbitar från ett gäng stackars fiskar som pressats ihop. Tror inte ens det är meningen att man ska tina upp biten för att se alla småbitar.
Men det blev mat av den fyrkantiga fiskbiten också. Fräste upp lite bladspenat med hackad schalottenlök och vitlök och la detta i botten på en ugnsfast form. Delade fiskblocket i fyra delar och placerade dem ovanpå spenaten. Skivade tomat och hackade färsk basilika och la ovanpå fisken. Toppade med några skivor mozzarella. Salta och peppra. Stick i en termometer och ställ i ugnen på ca 200 grader tills termometern visar ca 60 grader. Tyckte att det var lättast med termometer då det var fryst fisk och svårare att känna när den är klar.
Till fisken gjorde jag en Moghrabisallad. Moghrabi är ju en stor couscous, som stora kulor. Gott alternativ och gott att göra sallad på. I hade jag strimlad röd paprika, strimlad soltorkad tomat, gröna piemento-oliver och basilikablad. Hällde på lite av oljan från tomaterna, salt och peppar som krydda. Blanda, blanda, servera!!

Smaskens!! Nästa gång blir det färsk fisk igen. Mycket godare smak, inte så vattnigt. Men detta blev ändå supergott!!

3 kommentarer:

vanilla sky sa...

Färgglatt och härligt!
Jag håller med dig! Färk fisk är godast. Men om man ska göra en fiskgryta som får koka ihop med många andra smaker funkar det lika fint med fiskblock, och snällare mot plånkan;)

Filibabba sa...

Ser riktigt färgglatt och gott ut!:D

Pernilla sa...

Mogrhabi låter spännande! finns det i vilken matvaruaffär som helst? min sambo gillar inte fisk så vi äter det aldrig och jag saknar det massor :( funderar på att ta tag i saken och lära honom äta fisk, det funkade ju med vegetariskt!