Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 24 februari 2010

Hemmagjord Müsli

Sjuk och rastlös!! Tycker det är ganska skönt att gå hemma och pyssla. Lägger mig på soffan mellan varven och vilar lite. Har ingen feber men är väldigt matt efter flera nätters hostande.
Har precis gett mig på att göra müsli. Är trött på alla blandningar i butik. Då Johan inte är förtjust i torkad frukt är sortimentet inte speciellt stort. Så nu har jag gjort en egen så får jag toppa med russin själv!:)

200g blandade nötter (hasselnötter, valnötter, sötmandel och cashewnötter)
6 dl fiberhavregryn
1 dl boveteflingor
2 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
0,5 dl farinsocker
1 dl kruskakli
1 dl vetegroddar
3 dl vatten
5 msk olja med naturell smak
3 msk flytande honung

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt.
Blanda alla torra ingredienser och blanda med nötterna. Blanda vatten, olja och honung och häll över de torra ingredienserna. Rör om och lägg ut på en braspanna. Sätt in i ugnen 20-30 minuter. Rör om då och då så att inte müslin bränns.

Låt kallna och förvara Müslin i en burk med lock.


I receptet som jag utgick från var det även med kokos. Skulle nog bli ännu godare då. Jag försökte ersätta det med farinsocker. Skulle även kunna ha kanel i. Får det bli nästa gång.

Någon som har ett annat recept på Hemmagjord müsli??

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så gott! :)

Helena Ljunggren sa...

hemmagjort är bäst :) Jag har inte gjort det själv men nångång så :)

Jenny Penny sa...

Jag har en del müsli recept men bara provat ett än så länge.. Men det kan du få.. Jag lägger ut det i min recept blogg på måndag och meddelar dig i den blogg när det finns där att hämta..

Kram