Blev kombinerad lunch och kvällsmat i eftermiddag:
Sesampanerad Kyckling med Couscoussallad.
500 g Kycklingfilé
1/2 dl sesamfrön
salt o peppar
3 st salladslökar
3 dl couscous
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olja
russin
1 påse bladspenat (80g)
Dela kycklingfileérna en gång på längden. Blanda sesamfrön, salt och peppar på en tallrik. Panera kycklingen. Stek på medlevärme i olja ca 5 minuter per sida. Skär och titta så att saften är genomskinlig och kycklingen klar.
Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. Blanda i citronsaft, olja, salt och peppar.
Skölj och strimla salladslöken. Skölj spenaten noga. Blanda grönsakerna med couscousen.
Till couscous och kycklingen gjorde jag en sås på turkisk yoghurt och sweet chilisås. Garnerade cous cousen med russin. Fräsh, god och snabblagad middag!
6 kommentarer:
Mums!!!! Det där måste jag bara prova!!!!
Tack min värmländska bloggvän ;) !
Nu menar jag naturligtvis; min skånska/göteborgska bloggvän! (sorry)
Kram
Ojj så gott det såg ut. Sesamkyckling mums...:)
Såg jätte gott ut!!
Nu finns det 2 recept på müsli att norpa i min recept blogg. :)
Vad kul att du ska göra egen chokladpudding! Det måste jag kolla in :)
Skicka en kommentar