Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 22 februari 2010

Host Host Krax Krax

Snökaoset fortsätter!! Tak rasar in, skolor stänger och kollektivtrafiken är försenad eller helt inställd. Jag gjorde det enkelt för mig och tog en promenad till jobbet imorse. Det var trots allt -15 grader och kände att det var bättre att gå än att stå och vänta på en buss som inte kommer.

Johan tog bilen imorse till jobbet. Tågen var ju inställda hela förmiddan och senare förlängdes det till hela dagen. Frågan är varför man måste ställa in hela sträckan Göteborg-Stockholm bara för att det är strul med växlarna i Hallsberg. Johan bestämde sig för att stanna i Falköping inatt för att över huvudtaget vara säker på att komma till jobbet imorrn. Det är ju inte gratis att köra bil (ca 25 mil t o r)... SUCK!!!

Min hosta har blivit sämre och min hals är helt sönderhostad. Kraxar som en kråka. Det bästa vore om jag kunde vara tyst och vila halsen, men inte lätt med det jobb man har. Köpte hosmedicin på vägen hem och ikväll ska jag bara vila.
Kände inte riktigt för att laga mat till mig själv så jag gjorde varma mackor i stället. Snabbt och lätt!! På dem hade jag philadelphiaost, kasslerrökt skinka, dijonsenap, strimlad purjolök, tomat och några skivor ost. Brödet var en lite grövre formfranska. Gräddade på 250 grader i 8-10 minuter. Serverade med lite sallad och balsamglaze. En kopp te till för att värma halsen.


6 kommentarer:

Anne sa...

Hej!

Gott det ser ut, ska nog testa till helgen :) Hojta till vad du tycker om blomkålsgratängen om du lagar den.

Mvh/ Anne

Johanna sa...

Allåå, nu har man läst igenom och sitter här igen, sugen på allt det du gjort... Smörgåsarna då ? Yammi.. ska göras nog en myskvälll med barnen... Alltid kul att läsa här hos dig =)
Ha det bäst !! o krya på dig !

vanilla sky sa...

Då är vi två som kraxar... Jösses vad seglivad denna förkylning är, och jag börjar bli rejält less!
Tur vi har bloggarna och maten och trösta oss med ;) De där varma mackorna ser ut som perfekt comfort-food!

Helena S sa...

Stackars dig som är förkyld! Hoppas de varma smörgåsarna och lite te hjälpte. Annars tycker jag nog att du är värd lite glass. ;-)

Helena Ljunggren sa...

Krya på dig, det låter jobbigt med ond hals.

varma mackor är bra kurering, mycket bra. :) Dom ser supergoa ut :P

Yasemin sa...

Varma mackor är så goa. Det var ett tag sen :)