Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 7 februari 2010

Sköna Söndag

Idag har vi verkligen inte gjort många knop. Sov länge, åt frukost sent (dukade nog undan 13,30), tog en liten promenad, handlade inför kvällsmat och veckan....sen har vi inte gjort så mycket mer. Läst tidning, slappat i soffan, zappat på Tv´n (inget att titta på) och bakat bröd. Blev ett Dinkelbröd.
500 g Dinkelmjöl fullkorn
500 g Vetemjöl
300 g Naturell Yoghurt
3 dl Fingervarmt Vatten
50 g Jäst
4 msk olja
4 tsk salt
4 tsk flytande honung
Smula jästen och rör ut den i vattnet. Tillsätt yoghurt och därefter resten av ingredienserna. Spara lite av mjölet. Arbeta degen i ca 5 minuter. Degen ska vara något klibbig. Låt jäsa i 30 minuter.
Slå luften ur degen och stjälv upp den i två brödformar. Jäs i ytterligare 30 minuter.
Pensla med vatten, toppa med flingsalt, linfrö och sesamfrö. Grädda i 25-30 minuter i 220 grader.
Till söndagskvällsmat blev det Hamburgare med Friscobröd, potatisklyfter och västkustsallad (?!).


Gott men OJ så mätta vi blev!! Nu ska vi mysa på soffan en stund innan det är tack och gonatt för denna veckan. Måndag imorrn igen och ny vecka. Håller tummarna för Johans skull att SJ håller tiderna för en gångs skull. Jag jobbar bara fyra dagar. På torsdag drar jag till Karlstad och Svenska Rallyt med mina underbara tjejkompisar!!! Ska bli såååå kul!!!

2 kommentarer:

vanilla sky sa...

Låter som en underbar söndag! Ser riktigt gott ut med hamburgare oxå, det dyker nog upp på vår meny här hemma om inte allt för länge!

Helena sa...

Det där brödet ser jättegott ut, det måste jag baka!